Якщо звичайні оладки вже набили оскому, можна приготувати оладки з фаршем на кефірі. Наприклад, з м’ясним фаршем. Такий варіант стане відмінним ситним перекусом або вечерею. Фарш можна брати змішаний свинина плюс яловичина, можна також використовувати і курячий. Головне, щоб сировина для фаршу було якісним і не занадто жирним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 2/3 ч. ложки
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Для приготування оладок з фаршем на кефірі розбиваємо яйце в миску і збовтуємо його з сіллю з допомогою виделки або віночка. Збивати до пишної піни немає необхідності.

Змішуємо яйце з кефіром. Для такого тесту добре підійде вже постояв кефір, в якому утворилося більше кислоти. Це зробить тісто більш повітряним.

Всипаємо харчову соду в яєчно-кефірну суміш. Оскільки кефір – продукт досить кислий, то гасити соду додаткове необхідності немає. Даємо суміші постояти п’ять хвилин.

Борошно попередньо просіваємо, щоб збагатити киснем. Це ще один прийом для пишноти тесту.

Порціями всипаємо просіяне борошно в яєчно-кефірну суміш, кожен раз добре вимішуючи віночком. Консистенція готового тіста виходить середньої густоти, грудочок залишатися не повинно.

Залишаємо тісто постояти тридцять хвилин.

Після цього тісто розмішуємо ще раз: помітно, що консистенція стала трохи густіше.

Фарш кладемо в миску. Якщо після розморожування фаршу виділилося якусь кількість м’ясного соку, його необхідно злити.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.

Цибулю додаємо до фаршу, додаємо сіль і чорний мелений перець і вимішуємо все разом ложкою або руками.

На сковорідку виливаємо рослинне масло і ставимо на плиту. Розігріваємо олію до гарячого стану.

Ложкою викладаємо невеликі порції тіста на сковорідку.

З фаршу руками формуємо невеличкі кульки і придавлюємо їх долонями до стану невеликий коржі. Отримані коржі кладемо на оладки на сковорідці.

Ложкою набираємо тісто і викладаємо його поверх м’ясного фаршу, намагаючись повністю закрити начинку. Закриваємо кришкою сковорідку. Всю процедуру рекомендується виконувати швидко, щоб оладки встигли пригоріти. А м’ясні коржі для начинки краще приготувати заздалегідь, поки тісто настоюється, наприклад.

Смажимо оладки з начинкою за сім-десять хвилин з кожного боку, поки не з’явиться золотава скоринка і фарш повністю не приготується. Важливо врахувати, що якщо використовується м’ясний фарш, то краще обсмажувати оладки на низькій температурі в цілому 15-20 хвилин, щоб начинка встигла приготуватися. Якщо фарш курячий, то час обсмажування можна скоротити до 10-15 хвилин. Готові оладки знімаємо зі сковороди і відразу поміщаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без цукру Оладки з содою Оладки на воді Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на сніданок ПП оладки