Кабачок – низькокалорійний і корисний овоч, який вживають в їжу як в сирому, так і в приготовленому вигляді. Широко використовується в дитячому харчуванні та дієтології. Оладки з кабачків – страва, яку люблять і готують у кожній родині. Відмінний варіант для сніданку або вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 10 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати класичні оладки з кабачків? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкового оладок.

Зелень кропу ретельно промийте під проточною водою. Просушіть, дрібно нарубаєте ножем.

Кабачок добре вимийте, очистіть від шкірки і насіння, натерти з допомогою дрібної терки. Відіжміть і злийте зайву рідину через сито. Молоді кабачки очищати не потрібно.

В миску до кабачків розбийте курячі яйця і перемішайте.

Додайте дрібно нарізану зелень кропу.

В отриману масу додайте борошно пшеничне, посоліть, поперчіть. Ретельно перемішайте.

Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям – смажте кабачкові оладки без рослинної олії.

Рівномірно розподіліть тісто столовою ложкою. Смажте оладки близько п’яти хвилин з кожної сторони.

Акуратно за допомогою лопатки переверніть на іншу сторону.

Готові кабачкові оладки подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків Коржі з кабачків на сковороді Оладки з кабачків Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків класичні Страви з кабачків