Корисний і некалорійний варіант сніданку на двох. Влітку в сезон овочів омлет з курячих яєць з кабачками і сиром ідеально впишеться в раціон тих, кому хочеться легкого, але ситного прийому їжі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко 3.5% – 200 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування омлет з кабачками в духовці? Потерти молоді кабачки разом з шкіркою на тертці крупно. Віджати вручну сік, щоб він не разжижил надмірно омлет.

Часточку часнику почистити і потерти на самій дрібній тертці.

В миску вбити яйця, влити молоко, посолити, поперчити, всипати борошно.

Ретельно збити суміш міксером або віночком.

Підготувати густо змащену вершковим маслом форму для запікання. Викласти туди натерті кабачки, присипати часником.

Залити сумішшю овочі з молока і яєць.

Зверху посипати натертим на крупній тертці сиром.

Запікати омлет в духовій шафі з температурою 200 градусів протягом півгодини.

Після духовки омлет трохи осяде, але це не страшно і на смак не впливає.

Приємного апетиту!

Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Страви з кабачків