Додавання в кабачкові оладки тертого сиру та часнику вигідно змінює їх смак і консистенцію. Сир плавиться при смаженні, і оладки всередині виходять соковитими і ніжними. А часник надає особливу пікантність. Дуже смачні такі оладки просто зі сметаною.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 700 гр.
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно пшеничне – 85 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з кабачків з сиром і часником. Готуємо кабачки для тіста. Для цього їх потрібно промити, обсушити і зрізати шкірку. Розрізаємо очищені кабачки уздовж навпіл і отримуємо насіння з допомогою ложки. Якщо використовуються молоді кабачки, то очищати і позбавлятися від насіння не потрібно.

Натираємо підготовлені кабачки на тертці з великими отворами.

Для того, щоб оладки не були водянистими, з натертих кабачків потрібно видалити зайву вологу. Для цього посипаємо кабачки сіллю, перемішуємо і залишаємо на десять хвилин, щоб виступив сік. Після цього кабачки відкидаємо на сито і віджимаємо руками.

Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до віджатою кабачкової маси.

Чубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес. Також можна просто потерти їх на дрібній тертці. Додаємо підготовлений часник до кабачків з сиром.

Розбиваємо яйце, додаємо його до кабачків і перемішуємо все з допомогою ложки або виделки.

Борошно просіваємо поверх маси з кабачками, відразу додаємо розпушувач і вимішуємо тісто. Консистенція виходить середньої густоти.

Кладемо сушений або свіжий подрібнений кріп і ще раз перемішуємо. При бажанні на цьому етапі можна досолити тісто і додати чорний мелений перець.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. За допомогою столової ложки викладаємо в сковорідку невеликі оладки на відстані один від одного, щоб при смаженні вони не злиплися. На середньо-низькій температурі плити смажимо оладки чотири-п’ять хвилин з одного боку. Лопаткою перевертаємо на інший бік і продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і викладаємо поверх паперового рушника, щоб воно ввібрало зайве масло. Обсушені оладки укладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу зі сметаною. Можна додатково прикрасити гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Кабачкові оладки з сиром і часником Коржі з кабачків з сиром Коржі з кабачків на сковороді Оладки з кабачків з зеленню і часником Оладки з кабачків на сковороді