Оладки з капустою на кефірі – оригінальне, швидке і просте у приготуванні блюдо. Прекрасний варіант для сімейного сніданку або вечері. Той, хто любить пиріжки з капустою неодмінно оцінить ці оладки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 350 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з капустою на кефірі. Підготуйте білокачанну капусту. Помийте і очистіть при необхідності, дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану капусту і цибулю і обсмажте до розм’якшення. Добре посоліть і перемішайте. Готові овочі трохи остудіть.

В невелику миску розбийте курячі яйця і добре збийте вінчиком.

Зелень добре промийте і просушіть, дрібно наріжте і додайте в яєчну масу. Обсмажену капусту з цибулею викладіть в тісто і добре перемішайте.

Вилийте кефір, додайте харчову соду, ретельно перемішайте віночком. Сода загаситься кислотою кефіру і додасть тесту повітряну структуру.

Борошно просіяти з допомогою сита і введіть в кілька прийомів в тісто, щоразу ретельно перемішуючи.

У розігріту сковороду налийте трохи олії і обсмажте оладки з двох боків до золотої скоринки. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям – смажте без масла. Готові капустяні оладки подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом.

Приємного апетиту!

Оладки без соди і розпушувача Оладки на воді без дріжджів Оладки на воді без яєць Оладки на кефірі Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Пісні млинці без дріжджів ПП оладки