Оладки з капустою на кефірі – оригінальне, швидке і просте у приготуванні блюдо. Прекрасний варіант для сімейного сніданку або вечері. Той, хто любить пиріжки з капустою неодмінно оцінить ці оладки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 350 мл
- Яйце – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок з капустою на кефірі. Підготуйте білокачанну капусту. Помийте і очистіть при необхідності, дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану капусту і цибулю і обсмажте до розм’якшення. Добре посоліть і перемішайте. Готові овочі трохи остудіть.
В невелику миску розбийте курячі яйця і добре збийте вінчиком.
Зелень добре промийте і просушіть, дрібно наріжте і додайте в яєчну масу. Обсмажену капусту з цибулею викладіть в тісто і добре перемішайте.
Вилийте кефір, додайте харчову соду, ретельно перемішайте віночком. Сода загаситься кислотою кефіру і додасть тесту повітряну структуру.
Борошно просіяти з допомогою сита і введіть в кілька прийомів в тісто, щоразу ретельно перемішуючи.
У розігріту сковороду налийте трохи олії і обсмажте оладки з двох боків до золотої скоринки. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям – смажте без масла. Готові капустяні оладки подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом.
Приємного апетиту!
Оладки без соди і розпушувача Оладки на воді без дріжджів Оладки на воді без яєць Оладки на кефірі Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Пісні млинці без дріжджів ПП оладки