Оладки з кукурудзяного борошна виходять більш смачними, ніж з пшеничного, і текстура їх більш пухка і пишна. Оладки з однієї кукурудзяного борошна виходять щільними і важкими, тому їх готують в суміші з пшеничним борошном або крохмалем. Тісто можна замішувати на молоці або кефірі. Подають кукурудзяні оладки або самостійно замість хліба, або з варенням, медом і згущеним молоком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Мука кукурудзяна – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 2 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Варення – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати оладки з кукурудзяного борошна на молоці? В окремий посуд для замішування тіста насипте вказане в рецепті кількість кукурудзяної і пшеничної муки.
Потім насипте до борошні потрібну кількість цукру, соди і солі. Ці сухі інгредієнти добре перемішайте віночком.
В посуд для замішування тіста налийте трохи підігріте молоко, розбийте в неї курячі яйця, додайте ванільний цукор або ванілін і віночком збийте до однорідного стану.
Потім в цю молочно-яєчну суміш пересипте борошняну суміш і лопаткою замісіть тісто. Розтопити в мікрохвильовці масло, перелийте його в тісто і ще раз перемішайте.
Замішане тісто для оладок з кукурудзяного борошна на молоці має бути досить густим, як густа сметана.
В сковорідці добре розігрійте достатню кількість рослинного масла.
Столовою ложкою, змоченою у воді або маслі, викладайте тісто на сковорідку, формуючи невеликі і акуратні оладки. Обсмажуйте їх до золотистого кольору з обох сторін.
Обсмажені оладки перекладайте зі сковорідки на порційні тарілки стопкою, поміщаючи між ними по шматочку вершкового масла.
Оладки з кукурудзяного борошна на молоці подайте до столу з улюбленим варенням і медом.
Смачного!