Оладки з кукурудзяного борошна виходять більш смачними, ніж з пшеничного, і текстура їх більш пухка і пишна. Оладки з однієї кукурудзяного борошна виходять щільними і важкими, тому їх готують в суміші з пшеничним борошном або крохмалем. Тісто можна замішувати на молоці або кефірі. Подають кукурудзяні оладки або самостійно замість хліба, або з варенням, медом і згущеним молоком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Мука кукурудзяна – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Варення – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати оладки з кукурудзяного борошна на молоці? В окремий посуд для замішування тіста насипте вказане в рецепті кількість кукурудзяної і пшеничної муки.

Потім насипте до борошні потрібну кількість цукру, соди і солі. Ці сухі інгредієнти добре перемішайте віночком.

В посуд для замішування тіста налийте трохи підігріте молоко, розбийте в неї курячі яйця, додайте ванільний цукор або ванілін і віночком збийте до однорідного стану.

Потім в цю молочно-яєчну суміш пересипте борошняну суміш і лопаткою замісіть тісто. Розтопити в мікрохвильовці масло, перелийте його в тісто і ще раз перемішайте.

Замішане тісто для оладок з кукурудзяного борошна на молоці має бути досить густим, як густа сметана.

В сковорідці добре розігрійте достатню кількість рослинного масла.

Столовою ложкою, змоченою у воді або маслі, викладайте тісто на сковорідку, формуючи невеликі і акуратні оладки. Обсмажуйте їх до золотистого кольору з обох сторін.

Обсмажені оладки перекладайте зі сковорідки на порційні тарілки стопкою, поміщаючи між ними по шматочку вершкового масла.

Оладки з кукурудзяного борошна на молоці подайте до столу з улюбленим варенням і медом.

Смачного!

Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на молоці без дріжджів і розпушувача Оладки на молоці з содою і яйцями Оладки на сніданок Пишні оладки на молоці