Любителів домашньої випічки пропоную швидкий і легкий рецепт оладок з содою на молоці. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся, тепер оладки я готую саме так. Випічка виходить ніжною і повітряної. Додатково можна подати як солодкі наповнювачі, так і сметану. Відмінний варіант для смачного сімейного сніданку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Яйце – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати оладки з содою на молоці просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок на молоці з содою. Візьміть глибоку миску, розбийте курячі яйця, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.
Скориставшись міксером або віночком, збийте до пишної консистенції.
В кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно.
Потім поступово влийте молоко і добре перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок.
В невеликій ємності погасите харчову соду оцтом і влийте в вийшло раніше тісто.
Обережно перемішайте до стану однорідної консистенції.
Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Потім влийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто на відстані один від одного.
Коли краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, силіконової або дерев’яною лопаткою переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.
Готові оладки викладайте на блюдо, попередньо застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Пишні оладки на молоці з содою подавайте на стіл до ароматного чаю, прикрасивши сметаною і свіжими ягодами або фруктами. За бажанням можна доповнити своїм улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, згущеним молоком або медом.
Приємного чаювання!
Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на молоці без дріжджів Пишні оладки на молоці