Приготувавши за пропонованим рецепту оладки з зеленою цибулею на кефірі, ви порадуєте своїх близьких цим смачним і ситним блюдом. Тісто замішується на кефірі, що робить оладки пишними і ніжними, і до нього додається зелений лук і варене яйце.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цибуля зелена – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування оладок з зеленою цибулею на кефірі? У посуд для замішування тіста розбийте яйце. До нього насипте щіпку солі.
Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте його в ту ж посуд.
Потім насипте до кефіру потрібну кількість соди. Соду можете замінити розпушувачем для тесту (1 ч. л. розпушувача замінює ½ ч. л. соди). Всі ці інгредієнти ретельно розмішайте.
Борошно просійте на сито і пересипте її до приготовленої кефірної суміші.
Замісіть тісто до однорідного стану.
Відварене круто яйце очистіть від шкаралупи і наріжте на невеликі кубики. Зелена цибуля промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
Нарізані яйця і цибулю перекладіть тісто і перемішайте.
В сковорідку налийте олію і добре розігрійте. Столовою ложкою викладайте тісто на розігріту сковорідку.
Обсмажуйте оладки на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки з обох сторін.
Гарячі оладки спочатку перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.
Потім їх перекладіть на блюдо і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Оладки без дріжджів Оладки без молока Оладки з содою Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі без цукру