Приготувавши за пропонованим рецепту оладки з зеленою цибулею на кефірі, ви порадуєте своїх близьких цим смачним і ситним блюдом. Тісто замішується на кефірі, що робить оладки пишними і ніжними, і до нього додається зелений лук і варене яйце.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування оладок з зеленою цибулею на кефірі? У посуд для замішування тіста розбийте яйце. До нього насипте щіпку солі.

Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте його в ту ж посуд.

Потім насипте до кефіру потрібну кількість соди. Соду можете замінити розпушувачем для тесту (1 ч. л. розпушувача замінює ½ ч. л. соди). Всі ці інгредієнти ретельно розмішайте.

Борошно просійте на сито і пересипте її до приготовленої кефірної суміші.

Замісіть тісто до однорідного стану.

Відварене круто яйце очистіть від шкаралупи і наріжте на невеликі кубики. Зелена цибуля промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Нарізані яйця і цибулю перекладіть тісто і перемішайте.

В сковорідку налийте олію і добре розігрійте. Столовою ложкою викладайте тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажуйте оладки на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки з обох сторін.

Гарячі оладки спочатку перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.

Потім їх перекладіть на блюдо і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Оладки без дріжджів Оладки без молока Оладки з содою Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі без цукру