Олександрійський паска на топленому молоці і сухих дріжджах по цьому рецепту буде не тільки прикрасою святкового столу, він ще буде також відмінним десертом. М’який, пухкий, вологий і вершковий завдяки топленому молока, з солодкуватими сухофруктами.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Молоко пряжене – 240 мл
- Масло вершкове – 125 гр.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – за бажанням
- Лимон – 1 шт.
- – 1 щіпка
- Для глазурі: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати Олександрійський паска на топленому молоці і сухих дріжджах. В окремій тарі підігрійте молоко, додайте до нього кілька чайних ложок цукру і дріжджі швидкодіючі.
Добре перемішайте все до повного розчинення сухих інгредієнтів і залиште на пару хвилин, щоб з’явилася шапочка з піни.
Тим часом замочіть родзинки в окропі і залиште на 30 хвилин.
По закінченні цього часу злийте воду, відіжміть ягоди, додайте столову ложку борошна і перемішайте, щоб всі плоди були нею покриті.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно размягчилось, або розтопити в мікрохвильовій печі.
У мисці змішайте яйця з цукром до повного його розчинення, додати розведені дріжджі і масло, також все ретельно перемішайте. Залиште опару під рушником на 8-10 годин.
Коли вона підніметься, додайте сіль, ванільний цукор і лимонну цедру.
Через дрібне сито просіяти в опару борошно і ретельно перемішайте. У вас повинно вийти м’яке тісто, липнущее до рук.
Додайте в тісто сухофрукти та цукати і перемішайте все, щоб вони рівномірно розподілилися по масі.
За бажанням в тісто можна додати столову ложку міцного алкоголю, наприклад, коньяку, лікеру або рому. Це зробить випічку більш ароматною. Накрийте тісто рушником і залиште підніматися на 1,5 години.
Підготовлені паперові форми для кексів заповніть тестом приблизно на половину. Потім укрийте рушником і приберіть на 30-50 хвилин, щоб паски піднялися.
Розігрійте духовку до 180 С і поставте паски випікатися на 30-40 хвилин, в залежності від їх розміру. Якщо вони маленькі, то може цілком вистачити і 20 хвилин. Готовність можна визначити по дерев’яній шпажці. Коли десерт спечеться, дістаньте його духовки і охолодіть до кімнатної температури.
Поки паски остигають, приготуйте цукрову глазур. З допомогою міксера змішайте яєчний білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Якщо у вас є харчові барвники, можете їх теж додати, так страва вийде ще яскравіше і святковіше.
Полийте паски зверху цукровою глазур’ю і прикрасьте кондитерської посипкою.
Приємного апетиту!
Здобне тісто для пасок паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з начинкою великодні паски з родзинками Паски з родзинками в духовці паску на топленому молоці