Використання хлібопічки сильно спрощує і прискорює процес приготування пасок, так як завдяки підтримці постійної температури тісто піднімається швидше і її не треба перекладати з однієї миски в іншу, все відбувається в одному цебрі.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 25 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для глазурі: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати олександрійський паску в хлібопічці. В чашу хлібопічки встановіть лопаточку для замісу тіста. Молоко підігрійте приблизно до 40 С, а вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Влийте все в каструлю, додайте яйця і цукор. Злегка перемішайте інгредієнти виделкою, щоб білок і жовтки з’єдналися.

Борошно в окремій ємності змішайте з сіллю і ванільним цукром і просіяти через дрібне сито, позбавляючись від грудочок.

Додайте до рідкої суміші просіяне борошно, дріжджі і лимонну цедру. За бажанням також можете покласти різні спеції, наприклад, трохи кардамону для ароматності або куркуму для кольору.

Встановіть чашу в хлібопічку, щільно закрийте кришку і виставте на панелі режим для випічки солодкого хліба, в залежності від моделі і виробника ця програма може називатися по-різному.

Поки тісто замішується, промийте родзинки і цукати і обсушіть з допомогою рушників або паперових серветок. Коли хлібопічка подасть звуковий сигнал, відкрийте кришку і засипте ягоди в тісто. Закрийте кришку і не відкривайте її до закінчення програми.

По закінченні часу, позначеного вашої хлібопічкою, акуратно вийміть паску з лотка і остудіть його до кімнатної температури.

Поки випічка остигає, змішайте яєчний білок, цукрову пудру і лимонний сік. Покрийте сумішшю верхівку буханця, прикрасьте на ваш розсуд і подавайте на стіл.

Смачного!

Великодні паски в хлібопічці Кекси в хлібопічці Олександрійське тісто для пасок паска з родзинками і цукатами Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Смачні великодні паски Тісто для пасок