Використання хлібопічки сильно спрощує і прискорює процес приготування пасок, так як завдяки підтримці постійної температури тісто піднімається швидше і її не треба перекладати з однієї миски в іншу, все відбувається в одному цебрі.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Масло вершкове – 125 гр.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукати – 25 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для глазурі: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати олександрійський паску в хлібопічці. В чашу хлібопічки встановіть лопаточку для замісу тіста. Молоко підігрійте приблизно до 40 С, а вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Влийте все в каструлю, додайте яйця і цукор. Злегка перемішайте інгредієнти виделкою, щоб білок і жовтки з’єдналися.
Борошно в окремій ємності змішайте з сіллю і ванільним цукром і просіяти через дрібне сито, позбавляючись від грудочок.
Додайте до рідкої суміші просіяне борошно, дріжджі і лимонну цедру. За бажанням також можете покласти різні спеції, наприклад, трохи кардамону для ароматності або куркуму для кольору.
Встановіть чашу в хлібопічку, щільно закрийте кришку і виставте на панелі режим для випічки солодкого хліба, в залежності від моделі і виробника ця програма може називатися по-різному.
Поки тісто замішується, промийте родзинки і цукати і обсушіть з допомогою рушників або паперових серветок. Коли хлібопічка подасть звуковий сигнал, відкрийте кришку і засипте ягоди в тісто. Закрийте кришку і не відкривайте її до закінчення програми.
По закінченні часу, позначеного вашої хлібопічкою, акуратно вийміть паску з лотка і остудіть його до кімнатної температури.
Поки випічка остигає, змішайте яєчний білок, цукрову пудру і лимонний сік. Покрийте сумішшю верхівку буханця, прикрасьте на ваш розсуд і подавайте на стіл.
Смачного!