Щоб приготувати смачний і ароматний вологий паска на жовтках, потрібно докласти не мало зусиль. Процес приготування паски сам по собі не складний, але часу буде потрібно пристойно. Щоб випічка вдалася, потрібно мати в наявності хороші дріжджі і пшеничне борошно. Вибирайте продукти, в яких ви впевнені на всі 100.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яєчний жовток – 6 шт.
  • Масло вершкове – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сухі дріжджі – 25 гр.
  • Ванілін – 4 ч. л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горілка – 1 ч. л.
  • Лимонна цедра – 3 ч. л.
  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кондитерська посипання – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати вологий паска на жовтках? Півсклянки молока нагрійте до теплого, але не гарячого стану. Додайте столову ложку цукрового піску.

Викладіть свіжі дріжджі і повністю розчиніть їх.

Додайте столову ложку пшеничного борошна вищого сорту і перемішайте до однорідної консистенції.

Поставте в тепле місце, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на годину.

В окремій ємності з’єднайте курячі жовтки, ванільний цукор і цукровий пісок. Лимон обдайте окропом і лимонну цедру натріть на дрібній тертці, додайте до жовткової маси.

З допомогою віночка ретельно перемішайте.

До цього часу опара добре піднялася і збільшилася в розмірах. Довелося перелити її в велику ємність.

В жовткову масу додайте розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішайте.

Потім влийте горілку і ще раз перемішайте.

Додайте молоко, що залишилося і перемішайте.

Акуратно перелийте підійшла опару.

Ретельно і обережно перемішайте з допомогою віночка.

Поступово просіяти пшеничне борошно, постійно перемішуючи віночком, поки є така можливість.

Потім тісто викладіть на чисту робочу поверхню і добре вимісіть.

Глибоку миску змастіть рослинною олією і викладіть тісто. Накрийте чистим кухонним рушником.

Родзинки ретельно промийте і замочіть в окропі.

Злийте родзинки через дрібне сито і додайте в тісто.

Добре перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився. Накрийте рушником і залиште ще на годину-півтора.

Заповніть підготовлені форми, в яких будете випікати паски, на 1/3 тестом.

Коли тісто добре підійде, змастіть його збитим жовтком. Заздалегідь розігрійте духовку до 170 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 50-70 хвилин в залежності від кількості та розміру пасок. Тут дивіться по своїй духовці.

Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Готові паски остудіть на решітці, поклавши їх на бік. Тим часом приготуйте глазур. Білки збийте, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Великодні паски на опарі Великодні паски на яєчних жовтках Вершкові великодні паски паска з родзинками класичний Паски з начинкою великодні Паски на Великдень паску класичний