Овочеве рагу на сковороді – просте і легке блюдо. Дієтичне і рагу низькокалорійне чудово підійде для пізнього вечері і добре втамує голод. Швидке блюдо містить велику кількість овочів і корисних вітамінів. Овочевий гарнір підійде до будь-якого м’яса.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати овочеве рагу на сковороді просто! Першим ділом вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середніми за розміром кубиками.

Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте середніми за розміром кубиками. Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 20-30 хвилин. Після чого промийте в холодній воді і дайте стекти зайвої рідини.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте тонкими півкільцями.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями.

Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середніми за розміром кубиками.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла.

Викладіть подрібнену моркву і ріпчасту цибулю, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин, додайте солодку паприку.

Слідом відправте промиті баклажани і обсмажте до золотистої скоринки.

Потім викладіть болгарський перець, постійно помішуючи, обсмажте пару хвилин і слідом додайте нарізані кабачки. Готуйте приблизно 5 хвилин, не забуваючи перемішувати.

Помідори ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл, видаливши плодоніжку. Потім натріть їх на крупній тертці.

Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера або дрібної теркою. Часник змішайте з подрібненими помідорами.

Отриманою масою залийте овочі, посоліть і додайте чорний мелений перець.

Ретельно перемішайте, додайте лавровий лист, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою приблизно 10 хвилин. Потім зніміть кришку, перемішайте і готуйте ще близько 5 хвилин без кришки.

Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть.

Готове овочеве рагу подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді