Овочеве рагу на сковороді – просте і легке блюдо. Дієтичне і рагу низькокалорійне чудово підійде для пізнього вечері і добре втамує голод. Швидке блюдо містить велику кількість овочів і корисних вітамінів. Овочевий гарнір підійде до будь-якого м’яса.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Паприка – 2 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати овочеве рагу на сковороді просто! Першим ділом вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середніми за розміром кубиками.
Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте середніми за розміром кубиками. Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 20-30 хвилин. Після чого промийте в холодній воді і дайте стекти зайвої рідини.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте тонкими півкільцями.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями.
Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середніми за розміром кубиками.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла.
Викладіть подрібнену моркву і ріпчасту цибулю, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин, додайте солодку паприку.
Слідом відправте промиті баклажани і обсмажте до золотистої скоринки.
Потім викладіть болгарський перець, постійно помішуючи, обсмажте пару хвилин і слідом додайте нарізані кабачки. Готуйте приблизно 5 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Помідори ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл, видаливши плодоніжку. Потім натріть їх на крупній тертці.
Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера або дрібної теркою. Часник змішайте з подрібненими помідорами.
Отриманою масою залийте овочі, посоліть і додайте чорний мелений перець.
Ретельно перемішайте, додайте лавровий лист, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою приблизно 10 хвилин. Потім зніміть кришку, перемішайте і готуйте ще близько 5 хвилин без кришки.
Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть.
Готове овочеве рагу подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді