Протушкувалися овочі з яйцем – відмінний ситний і одночасно легкий сніданок. Страва готується просто з самих звичайних продуктів. Беріть на замітку цей варіант рагу. Подавайте його гарячим або як холодну закуску на скибочці хліба.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати овочеве рагу з яйцем? Овочі добре вимийте і витріть паперовим рушником.

Відріжте у баклажанів хвостики, розрізати уздовж на 2 частини і нарізайте полукружками товщиною не більше 1 см Складіть баклажани в миску, посипте сіллю і залиште на 30 хвилин, після чого промийте їх і трохи відіжміть руками.

Тим часом у цибулі видалити лушпиння і нарізайте півкільцями. З перцю видаліть серцевину і насіння і наріжте у вигляді соломки. Моркву очистіть, сполосніть і наріжте кружальцями, велику – полукружками. У каструлю влийте олію і прогрійте його. Всипте цибулю і обсмажте на слабкому вогні до золотистого кольору, помішуючи.


Перекладіть в каструлю шматки баклажанів і підсмажте, перемішуючи масу. Коли баклажани обсмажаться, покладіть інші підготовлені овочі в тару, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

У помідорів видалити місце кріплення плодоніжки і наріжте полукружками. Надсилайте томати тушкуватися до решти інгредієнтів, вони додадуть сік страви. Розмішайте овочі, і готуйте під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.

Вимийте і струсіть зелень від залишків води. Очистіть і сполосніть часник. Порубаєте дрібно ножем. Всипте в каструлю сіль за смаком і покладіть зелень з часником і спеціями. Перемішайте і пару хвилин варіть під кришкою.

розбийте Яйця в окрему миску, трохи посоліть і збийте трохи виделкою.

Збільште вогонь до середнього, влийте яєчну масу і швидко перемішайте овочі. Як тільки яйце схопиться – можна вимкнути вогонь і розкладати рагу по тарілках.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами