Овочеве рагу в горщику відмінно підійде, якщо ви не знаєте, яким апетитним і простою стравою нагодувати сім’ю. Таке рагу виглядає презентабельно і цілком підійде в якості гарячого страви для урочистого застілля.
Інгредієнти: на 4 порції.
- М’ясо – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для овочевого рагу в горщику.
Насамперед, м’ясо вимийте і обсушіть його паперовими рушниками. Вимите і обсушенное м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Замість свинини цілком підійде куряче філе. Тоді процес приготування значно скоротитися.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть нарізане м’ясо, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин до золотавої скоринки.
У сковороду налийте невелику кількість теплої води, додайте томатну пасту, посоліть і ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте м’ясо приблизно 25-30 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння і промийте, пропустіть через прес, подрібніть за допомогою дрібної терки або нарубіть гострим ножем.
Болгарський перець добре вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте дрібним кубиком.
Ретельно вимийте моркву. Морква обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте дрібним кубиком.
Помідори ретельно вимийте і обсушіть, видаліть плодоніжку. Потім наріжте їх тонкими часточками.
Кабачки і баклажани ретельно промийте і дайте їм обсохнути. Підготовлені овочі наріжте невеликими скибочками.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин, потім додайте підготовлений болгарський перець і моркву. Готуйте ще близько 5 хвилин.
Потім додайте нарізані баклажани, кабачки і помідори. Періодично перемішуючи, готуйте до розм’якшення овочів. Потім посоліть і зніміть з вогню.
Ретельно вимийте картоплю, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте великими шматочками.
У підготовлені горщики викладіть м’ясо з соусом.
Потім викладіть обсмажені овочі і подрібнений часник.
Зверху викладіть картоплю, злегка посоліть і накрийте кришкою, поставте в розігріту духовку до 200 градусів і готуйте 30-40 хвилин.
Готове овочеве рагу в горщиках акуратно вийміть з духовки.
Гаряче блюдо подавати порційно, виклавши на тарілку. При бажанні овочеве рагу можна подавати прямо в горщиках.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з кабачків, перцем і помідором Овочеве рагу з картоплею і баклажанами Овочеве рагу з картоплею і м'ясом