Овочеве рагу по-італійськи – традиційне блюдо для Сицилії. Приготувати його легко, а подавати до столу можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Таке рагу послужить як самостійною стравою, так і оригінальним ситним гарніром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Бальзамічний оцет – 1,5 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оливки – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати овочеве рагу по-італійськи. Баклажан ретельно промиваємо, нарізаємо на шматочки, засипаємо сіллю і перемішуємо. Залишаємо овочі в такому вигляді.

Ріпчасту цибулю і селеру подрібнюємо, моркву очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими кружечками. Обсмажуємо овочі на оливковій олії до легкої золотистої скоринки.

Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки, перетираємо. Кашку викладаємо овочі на сковороді, сюди ж додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Кладемо в сковороду баклажани. Солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник, базилік. Вливаємо бальзамічний оцет і оливкове масло, перемішуємо і продовжуємо тушкувати 20-25 хвилин. При необхідності можна додати воду.

Тушковані овочі знімаємо з вогню, розкладаємо по тарілках і приправляємо оливками. Рагу по-італійськи готово. Приємного апетиту!

Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу ПП