Хочу поділитися рецептом овочевого рагу, яке часто готую влітку, коли з’являються овочі на власних грядках. Овочеве рагу можна приготувати і з магазинних овочів, але з домашніми овочами рагу виходить незвичайно смачним і ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати овочеве рагу з баклажанами і картоплею. Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте середніми за розміром кубиками. Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 20-25 хвилин. Після чого промийте в холодній воді, виклавши в сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

Картоплю ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте середніми за розміром кубиками. Викладіть в киплячу підсолену воду і варіть приблизно 5-7 хвилин після вторинного закипання.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте великими кубиками і додайте в сковороду до смаженій луку. Періодично помішуючи, готуйте близько 5 хвилин.

До овочів додайте баклажани і готуйте під кришкою приблизно 5-7 хвилин.

Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть овочечисткою. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Кабачки наріжте середніми за розміром кубиками. Другу добре розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть нарізану кабачок, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин, посоліть.

Помідори ретельно вимийте і обсушіть, зробіть хрестоподібний надріз, залийте заздалегідь підготовленим окропом, потім помістіть в крижану воду і акуратно зніміть шкірку.

Очищені помідори наріжте невеликими шматочками і разом зі смаженими кабачками відправте в сковороду до овочів. Посоліть і поперчіть за смаком.

З картоплі злити воду, а потім додайте в сковороду до овочів. Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера або дрібної теркою. Відправте в сковороду, перемішайте і готуйте 5 хвилин, накривши кришкою.

Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть. Готове овочеве рагу подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки з помідорами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу ПП Страви з кабачків