Хочу поділитися рецептом овочевого рагу, яке часто готую влітку, коли з’являються овочі на власних грядках. Овочеве рагу можна приготувати і з магазинних овочів, але з домашніми овочами рагу виходить незвичайно смачним і ароматним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Баклажан – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати овочеве рагу з баклажанами і картоплею. Ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте середніми за розміром кубиками. Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 20-25 хвилин. Після чого промийте в холодній воді, виклавши в сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
Картоплю ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте середніми за розміром кубиками. Викладіть в киплячу підсолену воду і варіть приблизно 5-7 хвилин після вторинного закипання.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте великими кубиками і додайте в сковороду до смаженій луку. Періодично помішуючи, готуйте близько 5 хвилин.
До овочів додайте баклажани і готуйте під кришкою приблизно 5-7 хвилин.
Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть овочечисткою. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Кабачки наріжте середніми за розміром кубиками. Другу добре розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть нарізану кабачок, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин, посоліть.
Помідори ретельно вимийте і обсушіть, зробіть хрестоподібний надріз, залийте заздалегідь підготовленим окропом, потім помістіть в крижану воду і акуратно зніміть шкірку.
Очищені помідори наріжте невеликими шматочками і разом зі смаженими кабачками відправте в сковороду до овочів. Посоліть і поперчіть за смаком.
З картоплі злити воду, а потім додайте в сковороду до овочів. Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера або дрібної теркою. Відправте в сковороду, перемішайте і готуйте 5 хвилин, накривши кришкою.
Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть. Готове овочеве рагу подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки з помідорами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу ПП Страви з кабачків