Прекрасне грузинське блюдо курча тютюну можна зробити ще смачніше. По-перше, приготуйте страву в духовці, так воно збереже більше корисних речовин. По-друге, додайте улюблені овочі і у вас вийде комплексне страва з гарніром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати курча тютюну з овочами в духовці просто! Овочі помийте, очистіть і наріжте кубиками. Складіть овочі в миску, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Курчати помийте, розріжте по грудці. Тушку розгорніть і відбийте молотком з обох сторін. Змастіть курчати спеціями і сіллю.

Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї овочі.

На овочі викладіть курчати і накрийте форму фольгою. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 190-200 градусів.

Запікайте блюдо під фольгою 30 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 30-40 хвилин. Курча повинен як слід зарум’янитися.

Готову страву прикрасьте свежейте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки з баклажанами Кабачки з картоплею в духовці Курча тютюну Курча тютюну класичний Страви з кабачків