Овочеве рагу з баклажанами виходить смачним і зажаристым завдяки тому, що овочі попередньо обсмажують в рослинному маслі. Це надає закуски більш насичений смак, шматочки овочів просочуються маслом і стають дуже м’якими і соковитими.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Баклажан – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – для смаження
  • Помідори свіжі – 12 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати овочеве рагу з баклажанів на зиму? Баклажани помити, порізати довгою соломкою. Шматочки баклажанів, посолити і дати постояти півгодини.

Далі баклажани віджати, посмажити порціями в соняшниковій олії до рум’яного кольору. Перекласти в каструлю.

У перцю видалити коробочки з насінням.

Помити перець, очищений цибулю і моркву.

Перець нарізати півкільцями, цибулю нашаткувати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці.

Посмажити в соняшниковій олії цибулю з морквою до рум’яності.

Додати солодкий перець і баклажани. Помідори потерти на тертці і покласти в сковороду до овочів.

Згасити ще трохи. Повернути всі овочі назад в каструлю.

Каструлю встановити на вогонь, після закипання варити 50 хв. Далі розкласти рагу по стерильним скляним банкам і закатати.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з помідорами