Гарбуз – дуже корисний овоч, який відрізняється ще і неймовірною універсальністю. З гарбуза можна приготувати солодкий пиріг на десерт, так і овочеве рагу на обід. Щоб доповнити гарбуз рагу, і зробити його більш насиченим, використовуємо також картопля, помідори і цибулю. Цікавий момент – додавання палички кориці. Вона добре поєднується з крахмалистыми овочами і надає їм легкий ніжний аромат.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Кориця – 3 палички
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо ножем.
Лимон промиваємо в гарячій воді, розрізаємо і вичавлюємо сік з однієї половинки, кісточки при цьому викидаємо.
Поміщаємо цибулю в миску і заливаємо його лимонним соком. Залишаємо цибулю маринуватися до моменту використання.
Помідори моєму проточною водою і робимо легкий поверхневий хрестоподібний надріз у верхній частині. Поміщаємо помідори в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо дві хвилини, воду зливаємо. У місці надрізу шкірка почне відділятися – знімаємо її повністю з усіх плодів. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
М’якоть гарбуза нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Картопля очищаємо, моєму і також ріжемо шматочками, співмірними з кубиками гарбуза.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і висипаємо в нього попередньо замаринований цибуля (лимонний сік перед цим зливаємо).
Обсмажуємо цибулю до прозорості, після чого додаємо кубики картоплі, чверть склянки води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати десять хвилин.
Після цього додаємо шматочки гарбуза, палички кориці, горошини запашного перцю, сіль, чорний мелений перець і тушкуємо ще хвилин десять.
Після закінчення зазначеного часу викладаємо в сковороду помідори і лавровий лист, перемішуємо і готуємо дві-три хвилини.
Знімаємо готове рагу з плити, витягаємо корицю і лавровий лист, щоб вони не перенаситили блюдо ароматами. Розкладаємо гаряче рагу по порційних тарілках, за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу з помідорами