Гарбуз – дуже корисний овоч, який відрізняється ще і неймовірною універсальністю. З гарбуза можна приготувати солодкий пиріг на десерт, так і овочеве рагу на обід. Щоб доповнити гарбуз рагу, і зробити його більш насиченим, використовуємо також картопля, помідори і цибулю. Цікавий момент – додавання палички кориці. Вона добре поєднується з крахмалистыми овочами і надає їм легкий ніжний аромат.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Кориця – 3 палички
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо ножем.

Лимон промиваємо в гарячій воді, розрізаємо і вичавлюємо сік з однієї половинки, кісточки при цьому викидаємо.

Поміщаємо цибулю в миску і заливаємо його лимонним соком. Залишаємо цибулю маринуватися до моменту використання.

Помідори моєму проточною водою і робимо легкий поверхневий хрестоподібний надріз у верхній частині. Поміщаємо помідори в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо дві хвилини, воду зливаємо. У місці надрізу шкірка почне відділятися – знімаємо її повністю з усіх плодів. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками.

М’якоть гарбуза нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Картопля очищаємо, моєму і також ріжемо шматочками, співмірними з кубиками гарбуза.

У сковороді розігріваємо оливкову олію і висипаємо в нього попередньо замаринований цибуля (лимонний сік перед цим зливаємо).

Обсмажуємо цибулю до прозорості, після чого додаємо кубики картоплі, чверть склянки води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати десять хвилин.

Після цього додаємо шматочки гарбуза, палички кориці, горошини запашного перцю, сіль, чорний мелений перець і тушкуємо ще хвилин десять.

Після закінчення зазначеного часу викладаємо в сковороду помідори і лавровий лист, перемішуємо і готуємо дві-три хвилини.

Знімаємо готове рагу з плити, витягаємо корицю і лавровий лист, щоб вони не перенаситили блюдо ароматами. Розкладаємо гаряче рагу по порційних тарілках, за бажанням посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу з помідорами