У сезон овочів немає нічого краще, ніж приготувати корисний і ситний обід з них для всієї родини. Рагу з баклажанами, картоплею та м’ясом вбирає в себе найкраще з сезонних овочів. Разом з тим це страви таке смачне і поживне, що відірватися від нього дійсно практично неможливо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловиче філе – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кабачки – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати рагу з баклажанами і картоплею та м’ясом просто! Баклажани помити, просушити, нарізати кубиками. Викласти в миску, трохи посолити і залишити баклажани на деякий час, щоб пішла гіркота.

Картоплю і кабачок помити, очистити і нарізати кубиками.

Моркву, цибулю і перець очистити і нарізати соломкою.

Часник очистити і дрібно нарізати.

Зелень помити, просушити на кухонному рушнику і дрібно порубати.

Розігріти казан з олією.

Філе яловичини вимити, просушити на паперовому рушнику і нарізати на невеликі шматочки.

Обсмажити філе в казані до напівготовності.

Потім посолити м’ясо, оправити у казан картоплю і моркву. Тушкувати 5 хвилин.

Після додати в казан цибулю, перець і часник.

За смаком всипати в рагу спеції, перемішати і тушкувати на середньому вогні близько 10 хвилин.

Потім відправити в казан кабачок і баклажани (з яких попередньо потрібно злити утворилася рідина). Все акуратно перемішати. Тушкувати 5 хвилин.

Помідори вимити, нарізати дрібно. Додати помідори в рагу, перемішати. Накрити казан кришкою і на повільному вогні томити рагу до повної готовності.

Подавати рагу з баклажанами, картоплею та м’ясом, попередньо посипавши кожну порцію зеленню. Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з кабачків і перцем Овочеве рагу з м'ясом і баклажанами Овочеве рагу з помідорами