Такий плов особливо сподобається тим, хто дотримується посту і уникає тваринних продуктів. Він досить ситний і дозволяє надовго забути про почуття голоду. Щоб збалансувати склад і додати страві поживності, разом з овочами використовуємо також і печериці. М’ясо це не замінить, але білкову складову забезпечить.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 170 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Печериці свіжі – 125 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Коріандр – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати овочевий плов з рисом? Відразу готуємо рис. Промиваємо його у кількох працях води, поки зерна не стануть злегка прозорими – це означатиме, що зайвий крохмаль змито, і плов вийде розсипчастим. Залишаємо рис обсушиваться в ситі або друшляку. Болгарський перець промиваємо, вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіннєве вміст. М’якоть ріжемо на соломку.
Печериці протираємо вологою ганчиркової і ріжемо на пластинки.
В глибокій сковороді або в інший підходящої товстостінній посуді розігріваємо невелику кількість рослинної олії без запаху до гарячого стану. Висипаємо в розігріте масло соломку болгарського перцю і порізані шампіньйони. Обсмажуємо на середньому вогні при помішуванні протягом трьох-чотирьох хвилин до м’якості. Потім робимо зажарку з сковороди і перекладаємо на тарілку.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо.
Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі брусочки-соломку.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкруги.
В ту сковороду, в якій обсмажувалися перець з печерицями, доливаємо ще трохи олії, розігріваємо його. Висипаємо в олія цибулю з морквою і обсмажуємо їх при помішуванні, поки цибуля не стане прозорим і не почне злегка рум’янитися.
Потім додаємо до цибулі з морквою промитий рис, перемішуємо. Вливаємо такий обсяг гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора-два сантиметри. Додаємо сіль, хмелі-сунелі, чорний мелений перець і мелений коріандр за смаком. Бульйон необхідно добре посолити, так як частина солі вбере згодом рис.
Закриваємо плов кришкою і доводимо його до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо плов протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до готовності рису. Плов перемішувати в процесі не потрібно.
За п’ять хвилин до готовності додаємо в плов раніше обсмажені перець з печерицями, перемішуємо. Закриваємо кришкою і доводимо плов до готовності.
Готовий плов перекладаємо на сервірувальне блюдо або відразу розкладаємо по тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов без цибулі Плов з довгозерним рисом