Приготувати в домашніх умовах овочевий сік через соковижималку на зиму дуже просто, з цим завданням впорається і початківець кулінар. Використовувати можна будь-яку наявну соковижималку. Родзинкою приготування цього напою є використання зелені, яка додасть готовому овочевого соку цікаві смакові нотки. Смачно і корисно!
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 4 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Селера – 300 гр.
- Кріп – 150 – 200 гр.
- Петрушка – 150 – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати овочевий сік через соковижималку на зиму легко! На початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Помідори, болгарський перець, селера, кріп і петрушку промиваємо, у перцю вирізаємо насіння з плодоніжкою. Буряк і моркву очищаємо, споліскують проточною водою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
Далі всі компоненти пропускаємо через соковижималку, отримуючи в результаті чистий овочевий сік.
Перелити сік в каструлю, ставимо на вогонь.
Проварюємо овочевий сік з моменту закипання протягом 10-15 хвилин. За цей час утворилася на його поверхні пінка стане зникати.
Готовий сік розлийте по стерилізованої тарі, закрийте прокип’яченими кришками. Овочевий сік через соковижималку на зиму готовий! Коли вирішите відкривати його і пробувати, приправляйте сіллю за смаком.
Приємного вам апетиту!
Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви