Приготувати в домашніх умовах овочевий сік через соковижималку на зиму дуже просто, з цим завданням впорається і початківець кулінар. Використовувати можна будь-яку наявну соковижималку. Родзинкою приготування цього напою є використання зелені, яка додасть готовому овочевого соку цікаві смакові нотки. Смачно і корисно!


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Селера – 300 гр.
  • Кріп – 150 – 200 гр.
  • Петрушка – 150 – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати овочевий сік через соковижималку на зиму легко! На початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Помідори, болгарський перець, селера, кріп і петрушку промиваємо, у перцю вирізаємо насіння з плодоніжкою. Буряк і моркву очищаємо, споліскують проточною водою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

Далі всі компоненти пропускаємо через соковижималку, отримуючи в результаті чистий овочевий сік.

Перелити сік в каструлю, ставимо на вогонь.

Проварюємо овочевий сік з моменту закипання протягом 10-15 хвилин. За цей час утворилася на його поверхні пінка стане зникати.

Готовий сік розлийте по стерилізованої тарі, закрийте прокип’яченими кришками. Овочевий сік через соковижималку на зиму готовий! Коли вирішите відкривати його і пробувати, приправляйте сіллю за смаком.

Приємного вам апетиту!

Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви