Овочі на мангалі – відмінна альтернатива шашлику, особливо в період посту. Овочі деякий час маринуються в маринаді і запікаються на мангалі з адигейський сиром, який надає овочам додаткову соковитість і приємну вершкову нотку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Сир Адигейський – 400 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Прованські трави – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати овочі на мангалі на шампурах? Адигейський сир нарізаємо тонкими скибочками, товщиною близько 5 мм
Кабачки промиваємо, відрізуємо плодоніжки і нарізаємо невеликими кільцями товщиною 5-6 мм. Ті ж дії проробляємо з баклажанами.
Болгарський перець промиваємо, розрізаємо на чотири частини, чистимо від насіння і ріжемо кожну частину ще на дві.
Помідори для гриля вибираємо тверді з щільною начинкою. Нарізаємо їх слайсами, товщиною близько 4-5 мм
Баклажани, перець і кабачки складаємо в глибоку ємність, додаємо сіль, спеції і оливкове масло. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Після того, як овочі добре промариновались, насаджуємо їх на шампур, щоб сир і томати перебували між овочами з твердою текстурою і надавали їм соковитість. Викладаємо овочі на мангал і смажимо, постійно перевертаючи для того, щоб овочі рівномірно приготувалися з усіх боків. Готові овочі знімаємо з вогню, викладаємо на тарілку і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Баклажани, помідори і перець на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі