Вірменський шашлик обов’язково подають на стіл з великою різноманітністю соковитих овочів і свіжої зелені. Пропоную приготувати овочі на мангалі по-вірменськи. Ароматні овочі прекрасно доповнюють м’ясної шашлик. Красиві і яскраві овочі радують око і доставляють незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Баклажан – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком

Процес приготування:

Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю.

Баклажани, болгарський перець, гострий перець і помідори ретельно промийте в проточній воді і обсушити за допомогою паперових рушників.

Підготовлені овочі настроміть на шампури. Якщо овочі великі і важкі, використовуйте по два шампура, щоб при перевертанні овочі рівномірно приготувалися.

Запікайте овочі до тих пір, поки вони не обвугляться, потім зніміть їх з шампурів.

Баклажани помістіть в сольовий розчин на кілька хвилин, щоб позбутися гіркоти, а потім зніміть шкірку. Від шкірки і серцевини очистіть болгарський і гострий перець. З помідор також зніміть шкірку. Очищені овочі викладіть в глибоку ємність.

Зелень кінзи і базиліку ретельно промийте і струсіть зайву вологу, потім дрібно наріжте гострим ножем.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте.

Очищені запечені овочі також дрібно наріжте.

Підготовлені інгредієнти з’єднайте в одній загальній ємності. Додайте сіль за смаком.

Ретельно перемішайте ароматний салат з запечених овочів і подавайте на стіл до шашлику.

Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Баклажани, помідори і перець на мангалі Овочі гриль на мангалі