Вірменський шашлик обов’язково подають на стіл з великою різноманітністю соковитих овочів і свіжої зелені. Пропоную приготувати овочі на мангалі по-вірменськи. Ароматні овочі прекрасно доповнюють м’ясної шашлик. Красиві і яскраві овочі радують око і доставляють незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Баклажан – 4 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Кінза – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
Процес приготування:
Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю.
Баклажани, болгарський перець, гострий перець і помідори ретельно промийте в проточній воді і обсушити за допомогою паперових рушників.
Підготовлені овочі настроміть на шампури. Якщо овочі великі і важкі, використовуйте по два шампура, щоб при перевертанні овочі рівномірно приготувалися.
Запікайте овочі до тих пір, поки вони не обвугляться, потім зніміть їх з шампурів.
Баклажани помістіть в сольовий розчин на кілька хвилин, щоб позбутися гіркоти, а потім зніміть шкірку. Від шкірки і серцевини очистіть болгарський і гострий перець. З помідор також зніміть шкірку. Очищені овочі викладіть в глибоку ємність.
Зелень кінзи і базиліку ретельно промийте і струсіть зайву вологу, потім дрібно наріжте гострим ножем.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте.
Очищені запечені овочі також дрібно наріжте.
Підготовлені інгредієнти з’єднайте в одній загальній ємності. Додайте сіль за смаком.
Ретельно перемішайте ароматний салат з запечених овочів і подавайте на стіл до шашлику.
Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Баклажани, помідори і перець на мангалі Овочі гриль на мангалі