Панкейкі виходять дуже пишні і ароматні завдяки кефіру. Він надає випічці особливу пишність і пористу структуру, тому панкейкі по цьому рецепту завжди виходять дуже ніжними та смачними. Спробуйте!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Вода – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати панкейкі на кефірі? В окремій мисочці змішайте яйце і кефір, збовтайте. Просійте в миску борошно, додайте цукор і розпушувач, ретельно перемішайте.
Далі потрібно розбавити густе тісто водою – щоб воно стало рідким і піддається випічці. Пишність панкейків залежить від густоти тіста, тому сильно розріджувати його не варто.
Панкейкі потрібно випікати на розігрітій сковороді без масла, наливаючи тісто ложкою і формуючи рівний круг. Посмажте так все панкейкі на помірному вогні.
Готові панкейкі їжте свіжими, гарячими. Подавати цю випічку можна з будь-якими добавками – починаючи від сметани і закінчуючи шоколадним топпінгом.
Приємного апетиту!
Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі класичні Панкейкі на кефірі класичні