Стрілки або паростки часнику – цілком їстівна зелень, з якої можна придумати просто безліч рецептів. Один з них – це гасіння стрілок з м’ясом, наприклад, зі свининою. Блюдо виходить досить ситним і, при цьому, не важким. Рецепт стрілок часнику з м’ясом прийшов до нас з Китаю і не втрачає своєї популярності.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Часникові стрілки – 200 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Соєвий соус – 1 – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати паростки часнику зі свининою. Зберіть свіжі стрілки часнику, відберіть всі цілі і не підгнилі. Саме найкращі стрілки нам потрібні для приготування страви. Втім, можете брати заморожені стрілки, якщо ви їх заготовлює.
Стрілки добре промийте, просушіть і обріжте тонкі верхівки. Наріжте стрілки на невеликі шматочки по 2-3 сантиметри в довжину.
Закип’ятіть чисту воду, підсолити її і надішліть в окріп стрілки буквально на пару хвилин, щоб вони розм’якшилися.
Стрілки відкиньте на друшляк, після чого викладіть їх на лід або добре промийте крижаною водою. Так стрілки залишаться приємного соковитого кольору і не поблідли.
Добре промийте м’ясо і наріжте його на тонкі смужки, приблизно, як і пагони часнику.
куряче яйце Збийте, додайте крохмаль і одну ложку (їдальню) рослинного масла. Перемішайте тісто.
Викладіть м’ясо в кляр і добре перемішайте, щоб всі шматочки гарненько викупалися в яєчної суміші.
Розжарте сковороду з помірною кількістю рослинного масла і відправте туди м’ясо. Свинину обсмажте до золотистої скоринки, додайте соєвий соус і перемішайте.
Покладіть паростки часнику до м’яса, додайте спеції і сіль – якщо необхідно. Протушкувати все разом близько двох-трьох хвилин, а потім подавайте страву до столу.
Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи