Паску на Великдень можна приготувати з бісквітного тесту на кефірі і вершковому маслі, він не передбачає додавання дріжджів. Хоча яйця в рецепті не використовуються, випічка все одно виходить дивовижно смачною і повітряної, з помірною солодкістю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 300 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ізюм – 140 гр.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Цукрова пудра – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати паска без дріжджів і яєць? Родзинки замочити в окропі на 10 хв, охолодити, віджати і висипати на паперовий рушник. Коли він підсохне, обваляти в борошні.
До кефіру додати соду, перемішати і залишити постояти 5 хв., за цей час кислота кефіру погасить соду. Вершкове масло покласти в тарілку і розтопити.
У розтоплене вершкове масло, всипати цукровий пісок, перемішати. Лимон помити і обдати окропом. Зняти з нього цедру дрібної теркою і додати до масла з цукром, розмішати.
Кефір влити в вершкове масло, розмішати. Просіяти в миску борошно пшеничне, збити міксером, щоб тісто стало гладким і однорідним.
Додати в тісто родзинки і добре перемішати, щоб він розподілився по тесту. Розкласти тісто по формах для випічки, заповнюючи їх на 2/3 об’єму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-40 хв. залежно від розміру форм.
Для глазурі змішати цукрову пудру і лимонний сік. Якщо потрібно зробити гущі, додати цукрової пудри, якщо треба рідині, влити ще соку лимона. Полити остиглі паски глазур’ю і прикрасити посипками.
Приємного апетиту!
Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока Великодні паски без яєць Великодні паски в духовці паска без дріжджів з родзинками Паски з родзинками в духовці Страви на Великдень Тісто для пасок