Залишилося зовсім небагато часу до Великодня, тому справжні господині вже почали шукати нові рецепти. Звичайно, можна сходити в магазин і купити вже готову страву, але навіщо? Якщо простіше рецепту паски ви не знайдете!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Ізюм – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 12 гр.
- Лимонна цедра –
- Ванілін – 1 гр.
- Глазур (кольорове пшоно) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати паска без дріжджів з розпушувачем? Підготуємо продукти для великоднього кошика. Заливаємо родзинки гарячою водою на десять хвилин, потім виймаємо його і кладемо в іншу тарілку.
Вершкове масло, цукор і ванілін збиваємо міксером на високих обертах до того моменту, поки не побачимо, що крупинок цукру майже немає.
Поступово додаємо чотири яйця, продовжуючи збивати масу на тій же швидкості.
В іншій мисці змішуємо борошно, розпушувач і молоко. Після цього кладемо туди ж родзинки і цедру лимона, яку попередньо потрібно потерти.
Змішуємо вміст двох тарілок і викладаємо тісто у формочки, заповнивши десь 0,5 простору.
Ставимо страву на 1 годину 10 хвилин в розігріту духовку до 160 градусів. Готовність перевіряємо апельсиновою паличкою або зубочисткою.
Збиваємо міксером цукрову пудру з закип’яченим молоком для глазурі. Покриваємо нею охолоджені паски.
Готово!
Великодні паски без дріжджів Великодні паски без замісу тіста Великодні паски на молоці Великодні паски на молоці без дріжджів паски з родзинками Паски з родзинками в духовці Солодкі паски Страви на Великдень