Краффины поступово завойовують планету, оскільки являють собою щось між кексом і круасаном. Ця випічка настільки ніжна і апетитна, що просто неможливо пройти повз і не відламати хоча б шматочок. Мереживні краффины відрізняються тим, що вони дуже пористі і повітряні всередині.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Молоко коров’яче (тепле) – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сухі дріжджі – 6 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Апельсиновий сік – 30 мл
  • Кориця – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Ваніль – за смаком
  • Масло вершкове (для прошарку) – 125 гр.
  • Цукати – за смаком
  • Горіхи – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати паску краффин мереживний, для початку розведіть дріжджі. Для цього з’єднаєте тепле молоко з цукровим піском (1 чайна ложка) і дріжджами. Перемішайте суміш і залиште хвилин на десять-п’ятнадцять. В цей же час куряче яйце збийте з жовтками і цукровим піском до утворення пишної білої маси. Весь цукровий пісок повинен розчинитися під час збивання, це близько 7-10 хвилин.

Пшеничне борошно просіяти з сіллю в окрему ємність і зробіть поглиблення в гірці борошна. У це поглиблення влити опару, збиті з цукром яйця і апельсиновий сік. Замість апельсинового соку ви можете взяти будь-який інший на ваш смак або молоко. Почніть акуратно перемішайте тісто. Додайте розтоплене масло і продовжуйте заважати.

Коли ви зможете зібрати з тіста кулю, перекладіть його на обробну поверхню і продовжуйте вимішувати тісто до тих пір, поки у вас не вийде хороший шар, який майже не липне до рук. Процес займе у вас досить багато часу, точно не менше двадцяти хвилин. Правильно замішане тісто добре тягнеться, не рветься і на просвіт трохи пропускає світло.

Тісто покладіть в миску, попередньо змащену маслом, і залиште для вистоювання в теплому місці під плівкою. Щоб підійшло тісто буде від одного до трьох годин у теплому місці без протягів. Поки расстаивается тісто, потрібно підготувати форми для пасок: вистелити пергаментом форми, зробити бортики кільця.

Коли тісто виросло в обсязі, розділіть тісто на дві або декілька частин – залежно від обсягу і кількості форм. Сформуйте кульки з цих шматків тіста і залиште їх на расстойку ще раз, приблизно на годину під плівкою.

На присипаному борошном столі акуратно розкачайте тісто. Розкочувати потрібно акуратно, але тонко – щоб просвічувала рука.

На розкатане тісто потрібно викласти розм’якшене масло і акуратно змастити тісто. Далі присипте його спеціями і цукатами, горіхами та іншими добавками за смаком. Почніть згортати з тіста досить таки щільний рулет, прикрийте його плівкою і так само поступите з другою частиною тіста.

Рулет розрізати навпіл, не доходячи кілька сантиметрів до кінця і почніть згортати його равликом.

В результаті ви отримаєте виріб, схоже на те, що ви бачите на фото. Можна приступати до випічки.

Помістіть паски форму і дно форми оберніть фольгою, щоб не витекло масло з пасок.

В розігрітій до 200 градусів духовці випікайте краффины протягом десяти хвилин. Потім випікайте їх ще 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готові краффины остудіть на решітці і присипте пудрою.

Апельсинові паски Великодні паски без родзинок Маленькі паски паски з цукатами Паски краффины великодні Страви на Великдень