Пропонуємо приготувати дуже пишний вершковий паска на сметані. Тісто виходить за типом бісквітного. Випікати такі паски краще в маленьких формочках, щоб тісто добре пропеклося всередині.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сметана 26% – 200 мл
- Ванілін – 1 пакет
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Кориця – 2 щіпки
- Ізюм – за смаком
- Цукати – за смаком
- Горіхи – за смаком
- Імбир – 2 щіпки
- Куркума – 2 щіпки
- Мускатний горіх – 2 щіпки
Процес приготування:
Готувати паску на сметані без молока легко! Додати в сметану кімнатної температури нічим не гашену соду. Залишити на 10 хв, поки маса не стане пишною. Яйця збити з цукровим піском до збільшення в об’ємі в півтора рази.
Додати до сметани сіль, всипати спеції, покласти вершкове масло і збити. Туди ж потроху влити яєчну масу і додати просіяне з розпушувачем борошно. Родзинки вимочити в окропі 10 хвилин, потім віджати. Додати в тісто, покласти також цукати, подрібнені горіхи. Тісто по консистенції схоже на жирну сметану.
Розкласти тісто по паперовим формам і випікати приблизно 40-50 хв., в залежності від розміру форм. Вимкнути духовку і не відкривати дверцята ще 5-10 хв, щоб тісто не опало.
Паски зберігаються приблизно 3-4 дні. Їх також можна змастити будь помадкою для більш естетичного та святкового вигляду.
Приємного апетиту!
Великодні паски без заморочок Маленькі паски паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками і горіхами Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень