Пропонуємо приготувати дуже пишний вершковий паска на сметані. Тісто виходить за типом бісквітного. Випікати такі паски краще в маленьких формочках, щоб тісто добре пропеклося всередині.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сметана 26% – 200 мл
  • Ванілін – 1 пакет
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 2 щіпки
  • Ізюм – за смаком
  • Цукати – за смаком
  • Горіхи – за смаком
  • Імбир – 2 щіпки
  • Куркума – 2 щіпки
  • Мускатний горіх – 2 щіпки

Процес приготування:

Готувати паску на сметані без молока легко! Додати в сметану кімнатної температури нічим не гашену соду. Залишити на 10 хв, поки маса не стане пишною. Яйця збити з цукровим піском до збільшення в об’ємі в півтора рази.

Додати до сметани сіль, всипати спеції, покласти вершкове масло і збити. Туди ж потроху влити яєчну масу і додати просіяне з розпушувачем борошно. Родзинки вимочити в окропі 10 хвилин, потім віджати. Додати в тісто, покласти також цукати, подрібнені горіхи. Тісто по консистенції схоже на жирну сметану.

Розкласти тісто по паперовим формам і випікати приблизно 40-50 хв., в залежності від розміру форм. Вимкнути духовку і не відкривати дверцята ще 5-10 хв, щоб тісто не опало.

Паски зберігаються приблизно 3-4 дні. Їх також можна змастити будь помадкою для більш естетичного та святкового вигляду.

Приємного апетиту!

Великодні паски без заморочок Маленькі паски паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками і горіхами Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень