Паска на сметані і топленому молоці – дивно смачна, ніжна випічка для світлого свята Великодня. Господиня, приготовившая паска за цим рецептом, обов’язково насолодитися захопленими поглядами і похвалами гостей і домочадців, адже ця випічка така ароматна, вона дарує відчуття свята!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Молоко пряжене – 300 мл
  • Ізюм – 300 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Ваніль – 1 паличка

Процес приготування:

Щоб приготувати паску на сметані і топленому молоці, молоко влити в сотейник, трохи підігріти.

Перелити молоко в глибоку миску, додати дріжджі і чайну ложку цукру.

Поступово ввести до дріжджовий масі 250 г борошна, ретельно перемішати все.

опару Накрити кухонним рушником, поставити її в тепле місце для збільшення в об’ємі.

Підійшла опару вимішати.

У блендері збити яйця з цукром.

З палички ванілі вийняти насіння.

До опарі додати яєчно-цукрову суміш, перемішати.

Насіння ванілі додати в тісто.

Масло вершкове розтопити на водяній бані, влити розтоплене вершкове масло в тісто, добре перемішати.

Додати в тісто сметану, перемішати.

решту борошна ввести в тісто, добре його вимісити, щоб воно не прилипало до рук.

Накрити миску з тестом серветкою, поставити в тепле місце для підходу.

Чекаємо, поки тісто добре підніметься.

Родзинки помити, просушити. Додати родзинки в тісто, вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці, щоб воно піднялося.

Як тільки тісто підніметься, вимішуємо його.

Форми для випікання пасок змастити маслом, викласти в кожну тісто приблизно на 1/3 об’єму. Тісто залишити підходити в теплому місці.

Розігріти духовку до 100 градусів, поставити туди тісто у формах. Потім збільшити температуру до 180 градусів і випікати паски півгодини. Готовність перевіряти зубочисткою.

Паска на сметані і топленому молоці прикрасити за бажанням глазур’ю та кондитерської посипкою. Щасливого свята!

Великодні паски без молока Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Здобне тісто для пасок Олександрійський паску Паски з родзинками в духовці Соковиті паски на Великдень