Паска на заквасці без яєць не шкодить травленню і підходить для вегетаріанського харчування. Цей рецепт як не можна до речі доведеться до Великодня і повинен чудово вийти навіть з першого разу. Обов’язково візьміть цей рецепт собі на озброєння!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Закваска-опара (150% вологість) – 250 гр.
- Банан (стиглий) – 1 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Борошно цільнозернові – 160 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 5 гр.
- Родзинки – 1 жменя
Процес приготування:
Всі інгредієнти для приготування паски на заквасці без яєць підготуйте і викладіть на стіл. Банан очистити і розімніть, змішайте з опарою, водою, борошном. Додайте воду, сіль і цукор, а також не забудьте вимити і вимочити родзинки.
Поступово просеивайте в суміш борошно і вимішуйте тісто. Коли тісто буде готове, вмішайте в нього обсушенный розмочений родзинки.
Тісто в мисці залиште для вистоювання в теплому місці. Попередньо накрийте його плівкою або рушником, а потім залиште годин на п’ять. Чим вище температуру в приміщенні, тим швидше підніметься тісто. Тому контролюйте підіймання тіста на око.
Піднялося тісто викладіть у форму для випічки і залиште на другу расстойку приблизно на годину. За цей час тісто має заповнити форму для випічки повністю і можна буде приступати до випікання.
Духовку заздалегідь розігрійте до 180 градусів і поставте форму з паскою в духовку приблизно на сорок хвилин.
Готову паску буде пишним і добре відставати від стінок.
Виробу потрібно дати повністю охолонути, а потім прикрашати його по своєму смаку помадкою і посипками.
Приємного апетиту!
Великодні паски без заморочок Великодні паски на заквасці Великодні паски на опарі паска без дріжджів з родзинками Паски з начинкою великодні Паски з родзинками в духовці паску класичний Страви на Великдень