Паска з сиру, з вареним згущеним молоком і вершковим маслом, просто тане у роті. Її консистенція виходить ніжною, але в той же час досить щільною. Обов’язково витримуємо великдень у холодильнику перед подачею, не менше десяти годин, щоб форма десерту придбала стійкість, і зайва сироватка стекла.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Сметана – 300 гр.
- Ванільний цукор – 20 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної паски з вареним згущеним молоком і маслом. У миску кладемо м’яке вершкове масло, сметану і ванільний цукор, збиваємо всі разом міксером до однорідності.
В отриману суміш додаємо м’який жирний сир і варене згущене молоко,
Ще раз збиваємо всі разом, домагаючись гладкості.
Пасочницу застеляємо зсередини марлею, складеною в два шари. Заповнюємо її приготовленої сирною масою. Краї марлі піднімаємо вгору, складаємо один на одного і закриваємо таким чином сирну масу. Зверху можна покласти блюдце або вирізати шматочок картону. А потім наверх встановлюємо вантаж – банку з водою, наприклад. Ставимо пасочницу з вантажем в холодильник на десять-дванадцять годин. Сирна маса повинна стати більш щільною. Попередньо ставимо під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.
Після закінчення зазначеного часу з готової великодня знімаємо вантаж, марлю розкриваємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо.
Смачного!