Білосніжна сирна паска стане прикрасою будь-якого святкового столу. А приготувати такий десерт зовсім нескладно. Даний рецепт – це сирий спосіб приготування пасхи, без заварювання сирної маси. Яйця не використовуємо, для солодощі беремо згущене молоко. Рекомендуємо використовувати не варену, а звичайну – вона не змінить колір великодня і забезпечить ніжний вершковий смак. Варена ж додасть більш темний відтінок і активно проявить свою карамельну нотку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 400 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Варена згущене молоко – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Вишня сушена – 50 гр.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати сирну паску зі згущеним молоком і родзинками? Сир покласти в миску, додаємо до нього розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор, вливаємо згущене молоко. За допомогою заглибного блендера пробиваємо інгредієнти разом, поки не вийде повністю однорідна, гладка маса.
Родзинки промиваємо в гарячій воді, обсушуємо і висипаємо в отриману сирну масу. Далі додаємо в’ялену вишню. Її пропонуємо додати для кислинки. Якщо не любите кислі нотки, то можна додати родзинки. Добре перемішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по сирній масі.
Пасочницу зсередини застеляємо марлею, складеною в кілька шарів. Поміщаємо пасочницу в плоску тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка. Заповнюємо форму поверх марлі приготовленої сирною масою. Вирівнюємо поверхню.
Краї марлі піднімаємо вгору і закриваємо таким чином сирну масу. Зверху поміщаємо вантаж: наприклад, банку з водою. Прибираємо отриману конструкцію в холодильник на дванадцять годин – сирна маса повинна ущільнитися, а зайва сироватка стече в тарілку.
З готової великодня знімаємо вантаж, марлю розкриваємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо. Зверху і по краях прикрашаємо готову паску декоративної посипкою.
Приємного апетиту!
Класична сирна паска найсмачніша сирна паска Сирна паска Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з родзинками Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень