Цей старовинний бабусин рецепт паски з сиром та сметаною повертає в дитинство і нагадує той, самий рідний смак. Вся особливість пухкої та смачної випічки в замішуванні тіста в 3 підходи.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Родзинки – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 780 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Кориця – 1 щіпка
- Гвоздика (мелена) – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Кондитерська посипання – 1 ч. л.
- Желатин харчовий – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 7 ст. л.
Процес приготування:
Готувати паска з родзинками і коньяком просто! Ізюм промийте під проточною водою, складіть у піалу і додайте коньяк.
Молоко трохи прогрійте в мікрохвильовці, всипте цукор і дріжджі, розмішайте і дайте постояти в теплі 30 хвилин, поки вони не піднімуться.
В цей час в миску вбийте яйця, всипте цукор і ванілін, додайте сметану, сир, ароматні спеції, рослинне масло і гарненько розмішайте.
дріжджову масу Перелийте в яєчну суміш і перемішайте. Просеивайте потроху борошно і добре розмішуйте після кожного додавання. Покладіть м’яке вершкове масло в тісто і продовжуйте додавати борошно. Тісто має залишитися липким. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в тепло на 2 години.
Піднялося тісто викладіть на стіл і місіть 10 хвилин руками. І так ще двічі ставте його підніматися на 2 години, кожен раз добре вимішуючи.
Дістаньте родзинки з коньяку, з’єднайте з 1/3 ч. л. борошна і обваляйте в ній. Додайте родзинки в тісто і перемішайте, щоб він рівномірно розійшовся по тесту. Розкладіть тісто кульками у форми на висоту трохи більше половини, накрийте рушником і дайте підійти 1 годину. Випікайте здобу в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
Желатин всипте в склянку і додати 3 ст. л. теплої води, перемішайте і залиште набухати 5 хвилин.
В сотейник всипте цукор і 4 ст. л. води, перемішайте і погрійте на невеликому вогні до розчинення кристалів. Додайте в сироп желатин, перемішайте і вимкніть вогонь.
Перелийте масу в миску і збийте до білої пишної маси міксером.
Дістаньте паски з духової шафи. Готовність перевірте, проткнувши випічку зубочисткою (вона повинна залишитися сухою). Дайте куличам трохи охолонути, змастіть зверху теплим желатиновим кремом і посипати кольоровою присипкою.
Приємного апетиту!
Великодні паски Великодні паски на молоці Великодні паски на сметані Великодні паски на сухих дріжджах Здобні великодні паски паска з родзинками і горіхами Паски з родзинками в духовці Сирні паски з сухими дріжджами