Святкову паску заграє новими фарбами з додаванням мигдалю. Інгредієнт додасть випічці особливий приємний аромат, а цукати послужать чудовою начинкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування паски з родзинками, цукатами мигдалем. Дріжджі заливаємо молоком кімнатної температури. Перемішуємо.

Просіваємо половину борошна. Замішуємо тісто, яке накриваємо щільно кришкою і залишаємо на деякий час.

Родзинки заздалегідь замочуємо у воді, потім висушуємо.

Мигдаль очищаємо від шкірки і перемелюємо в блендері.

Відокремлюємо білки від жовтків. Останні збиваємо з цукром до утворення піни.

Білки збиваємо до піків.

У тісто додаємо збиті жовтки і білки, а також вершкове масло. Перемішуємо.

Просіваємо борошно. Гарненько замішуємо тісто.

Відправляємо його підходити в тепле місце. Як тільки це відбудеться, можна продовжувати підготовку.

Тепер вмішуємо в тісто родзинки, цукати і мигдаль. Розподіляємо за формами і випікаємо в духовці близько 40 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів.

Для крему збиваємо два яєчних білка з цукровою пудрою до густого стану.

Обмазуємо верхівки випічки білковим кремом, прикрашаємо і відправляємо застигати в холодильник. Після цього страву готове. Можна подавати до столу!

Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Здобні великодні паски паска з родзинками класичний паски з цукатами паску класичний Смачні великодні паски