Відомо, що паска – справа нелегка, але при цьому, звісно ж, паска, приготований своїми руками, в сто разів краще того, який був куплений в магазині. Тому пропонуємо трохи полегшити процес приготування паски з цукатами за рахунок використання сучасної техніки – мультиварки – і створити цю розкішну, ароматну, повітряну випічку самим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Масло вершкове – 230 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати паска з цукатами в мультиварці? У режимі «Мультиповар» виставити температуру 100 градусів, налити в чашу мультиварки молоко, нагріти його до 40 градусів. Перелити молоко в миску, додати до нього дріжджі, сіль і цукор. Залишити на 15 хвилин. У цей час розтопити в мультиварці вершкове масло.
Відокремити жовтки від білків. Жовтки додати до молока, туди ж відправити просіяне борошно і розтоплене вершкове масло. Тісто ретельно вимісити. Всипати в тісто родзинки, цукати, лимонну цедру і ще раз вимісити тісто, сформувати з нього кулю. Відправити кулю в миску, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на годину для збільшення в об’ємі. Потім тісто знову обім’яти.
Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, викласти туди тісто, нарити чашу харчовою плівкою і залишити ще на 2 години.
Білки збити з 1 столовою ложкою води. Змастити отриманою сумішшю верх паски. Зробити на верхівці надріз у вигляді хреста, покласти в центр шматочок вершкового масла.
Режим «Мультипекарь» встановити на 120 градусів. Випікати 50 хвилин. Після витягти готова паска з цукатами в мультиварці, верхівку за бажанням прикрасити глазур’ю або цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Великодні паски на молоці Великодні паски на сухих дріжджах Здобне тісто для пасок паски з родзинками паски з цукатами паску в мультиварці Редмонд Солодкі паски Страви на Великдень