Як правило, найсмачніші паски виходять на кефірі. А якщо це сирна паска, то випічка буде подвійно смачною! Вибрати потрібний рецепт приготування великодніх пасок серед безлічі дуже складно. Даний рецепт відрізняється швидкістю приготування і неймовірним смаком готової випічки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Сир 5% – 120 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Курага – 30 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Цукати – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати сирна паска на кефірі. В зручну ємність вбиваємо курячі яйця, слідом додаємо сир. Перемішуємо.

Вже на самому початку можна включити духовку і розігріти його до температури 180 градусів.

Потім всипаємо в робочу ємність цукровий пісок, вливаємо кефір і рослинне масло. Всі інгредієнти потрібно перемішати.

Поступово вводимо в рідку основу просіяне пшеничне борошно. Усе ретельно вимішуємо.

Додаємо в тісто родзинки, подрібнені цукати і курагу.

Слідом додаємо розпушувач і ванілін. Всі компоненти перемішуємо до рівномірного розподілу начинки.

Готове розподіляємо тісто по формах і ставимо випікатися в духовку на 40-45 хвилин.

Поки випікаються паски, можна приготувати глазур. У глибоку ємність відправляємо яєчні білки і цукрову пудру.

Збиваємо інгредієнти міксером протягом 10 хвилин.

Готові паски покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою. Коли випічка охолоне, можна пригощатися!

Приємного апетиту!

Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без заморочок Великодні паски без молока паски з цукатами Паски на Великдень Сирні паски з курагою Сирні паски з сухофруктами Тісто для пасок