Давно хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ароматного паски на кефірі і сметані. Він виходить легкий і повітряний. Для приготування цієї паски слід прикласти невеликі зусилля, але ви будете приємно здивовані результатом.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Кефір – 300 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 1.2 кг
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Сухі дріжджі – 16 гр.
- Ванілін – 16 гр.
- Лимонна цедра – 1.5 ст. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Для глазурі: –
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати паску на кефірі і сметані легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для пасок.
Підготуйте необхідні інгредієнти для глазурі.
В невелику миску вилийте попередньо підігрітий до теплого стану кефір, додайте сухі дріжджі. Добре перемішайте.
Потім всипте столову ложку цукрового піску і кілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна.
Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці.
Курячі яйця розбийте в глибоку ємність.
Додайте цукровий пісок і ванільний цукор.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додайте в яєчну суміш.
Потім викладіть сметану.
Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.
Суміш вийде досить рідкою.
Опара за цей час добре підніметься і збільшиться.
В опару додати лимонну цедру.
Потім влийте рідкі інгредієнти. Добре перемішайте до однорідності.
Решту пшеничного борошна просійте в кілька прийомів і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Залиште в теплому місці приблизно на годину.
За цей час тісто добре збільшиться в обсягах.
Родзинки переберіть, промийте разом з цукатами і обсушіть.
На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки і цукати.
Ретельно вмішайте в тісто, щоб солодощі рівномірно розподілилися.
Паперові форми злегка змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на частини і заповніть підготовлені форми на 2/3 висоти.
Накрийте паски і залишити підійти приблизно на 30 хвилин.
В розігріту до 180 градусів духовку помістіть паски і випікайте 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Готові паски обережно вийміть з духовки і повністю остудіть.
Тим часом приготуйте глазур. У невелику ємність викладіть желатин і залийте двома столовими ложками питної води, залиште для набухання.
В невеликий сотейник всипте цукровий пісок, додайте 4 столові ложки питної води. Нагрівайте на повільному вогні до повного розчинення цукрового піску.
Готовий сироп перелийте в глибоку ємність, додайте лимонний сік і набряклий желатин. Збийте за допомогою міксера на середній швидкості до стану легкої повітряної маси.
Остиглі паски прикрасити глазур’ю.
Зверху присипте елементами декору на свій розсуд.
Дайте повністю глазурі застигнути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на кефірі Великодні паски на сухих дріжджах паски з цукатами паску як у бабусі Смачні великодні паски