Давно хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ароматного паски на кефірі і сметані. Він виходить легкий і повітряний. Для приготування цієї паски слід прикласти невеликі зусилля, але ви будете приємно здивовані результатом.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Кефір – 300 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 1.2 кг
  • Яйце – 5 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сухі дріжджі – 16 гр.
  • Ванілін – 16 гр.
  • Лимонна цедра – 1.5 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Для глазурі: –
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Готувати паску на кефірі і сметані легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для пасок.

Підготуйте необхідні інгредієнти для глазурі.

В невелику миску вилийте попередньо підігрітий до теплого стану кефір, додайте сухі дріжджі. Добре перемішайте.

Потім всипте столову ложку цукрового піску і кілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна.

Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці.

Курячі яйця розбийте в глибоку ємність.

Додайте цукровий пісок і ванільний цукор.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додайте в яєчну суміш.

Потім викладіть сметану.

Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.

Суміш вийде досить рідкою.

Опара за цей час добре підніметься і збільшиться.

В опару додати лимонну цедру.

Потім влийте рідкі інгредієнти. Добре перемішайте до однорідності.

Решту пшеничного борошна просійте в кілька прийомів і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Залиште в теплому місці приблизно на годину.

За цей час тісто добре збільшиться в обсягах.

Родзинки переберіть, промийте разом з цукатами і обсушіть.

На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки і цукати.

Ретельно вмішайте в тісто, щоб солодощі рівномірно розподілилися.

Паперові форми злегка змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на частини і заповніть підготовлені форми на 2/3 висоти.

Накрийте паски і залишити підійти приблизно на 30 хвилин.

В розігріту до 180 градусів духовку помістіть паски і випікайте 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Готові паски обережно вийміть з духовки і повністю остудіть.

Тим часом приготуйте глазур. У невелику ємність викладіть желатин і залийте двома столовими ложками питної води, залиште для набухання.

В невеликий сотейник всипте цукровий пісок, додайте 4 столові ложки питної води. Нагрівайте на повільному вогні до повного розчинення цукрового піску.

Готовий сироп перелийте в глибоку ємність, додайте лимонний сік і набряклий желатин. Збийте за допомогою міксера на середній швидкості до стану легкої повітряної маси.

Остиглі паски прикрасити глазур’ю.

Зверху присипте елементами декору на свій розсуд.

Дайте повністю глазурі застигнути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на кефірі Великодні паски на сухих дріжджах паски з цукатами паску як у бабусі Смачні великодні паски