Паска на заквасці дещо відрізняється від традиційного на дріжджах і чимось злегка нагадує звичайний пшеничний хліб. Тому можете спробувати цей рецепт в якості експерименту. У тісто можна додати сухофрукти, горіхи або цукати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Закваска – 13,5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Ванілін – 0,5 пакетів
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло соняшникове – за смаком
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати паску на пшеничного закваски? Змішайте яйця, цукор, саль і ванільний цукор.

Розтопіть вершкове масло до рідкого стану. Додайте до збитим яйця, молоко і вершкове масло.

В окрему ємність просійте три склянки борошна і влийте до неї половину яєчної суміші.

Додайте пшеничне закваску, перемішайте.

Потім додайте другу частину яєчної маси і ще раз добре перемішайте. Накрийте миску з тестом вологим рушником і залиште на годину при кімнатній температурі. На цьому етапі можна додати розпарені, обсушенный і змішаний з крохмалем родзинки.

Через час візьміть миску, змастіть її маслом, викладіть в неї тісто, його поверхню також змастіть соняшниковою олією, накрийте миску легким вологим рушником, залиште на три години. Щогодини обминайте тісто.

За цей час тісто добре підніметься, при необхідності можна перекласти його в ємність побільше.

Форму для випічки змастіть соняшниковою олією. Викладайте тісто у форму так, щоб воно займало 1/3 форми. Накрийте форму рушником і залиште тісто ще на дві години.

Випікайте паску в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Для прикраси паски можна використовувати глазур і посипання.

Приємного апетиту!

Великодні паски в духовці Здобні великодні паски Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень