Пропонуємо вашій увазі рецепт пишного, пористого ароматного паски. Із зазначеної кількості тесту виходить близько двадцяти середніх пасочок.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Яйце – 20 шт.
  • Масло вершкове – 800 гр.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 4 пакету
  • Сухі дріжджі – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 350 мл
  • Борошно – 2 кг
  • Лимонна цедра – 2 шт.
  • Ізюм – за бажанням
  • Глазур для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати паску на сухих дріжджах з коньяком. В першу чергу необхідно запарити 2 ст. л. борошна. Для цього заливаємо борошно склянкою кип’яченого молока. Отриману масу ретельно перемішуємо. В іншій ємності рештою кількістю молока заливаємо дріжджі, після чого з’єднуємо вміст обох ємностей. У загальну масу необхідно додати дрібку солі, дрібку цукру і трохи просіяного борошна. Опару слід гарненько перемішати і залишити в теплому місці хвилин на 20, до того моменту, поки в масі не з’являться вируючі бульбашки.

Розтоплюємо вершкове масло і залишаємо його на кілька годин. Після чого зливаємо з розтопленого масла жирової осад, який знадобиться нам у подальшому.

В окремій ємності змішуємо яйця, цукор, подрібнену лимонну цедру, коньяк, а також ваніль. Отриману масу ретельно перемішуємо до однорідності.

В отриману масу вводимо послідовно опару. Все акуратно перемішуємо, після чого починаємо вводити борошно, жирової осад від соняшникової олії, а потім вершкове масло. Гарненько вимішуємо тісто протягом півгодини. Далі його слід накрити чистим рушником і відправити в тепле місце приблизно на годину.

Коли тісто почне підходити, його потрібно знову вимісити протягом півгодини, з’єднавши з розтопленим вершковим маслом. Після чого відправляємо його в тепле місце на дві години.

Після закінчення зазначеного часу в спеціальні формочки викладаємо тісто. Наповнюємо тільки третина формочки.

Через годину, коли тісто підійде, відправляємо формочки в духовку, яка повинна бути попередньо розігріта до 180 градусів. У духовці паски повинні знаходитися до тих пір, поки не стануть рум’яними.

Витягаємо паски з формочок і вкладаємо їх на бік. Чекаємо, поки вони охолонуть.

Залишилося змастити наші паски глазур’ю і прикрасити. Приємного апетиту!

Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Лимонні паски паски з цедрою лимона Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Солодкі паски