паску на сухих дріжджах з родзинками на молоці точно варто спробувати приготувати! Великдень – велике церковне свято, знайомий кожному ще з дитинства. І, як правило, головними атрибутами цього світлого свята є крашанки і, звичайно, ароматні паски. Готувати великодню випічку необхідно тільки в гарному настрої, тоді вона вийде неймовірно смачною і красивою. На відміну від інших рецептів це не тільки заощадить ваш час, але і вразить ваші смакові рецептори.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 ст.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно – 600 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Для глазурі: –
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати паску з сухими дріжджами і родзинками на молоці? Спочатку ізюм залийте окропом і залиште трохи набрякнути на 5-7 хвилин. Потім промийте і обсушіть. Щоб родзинки рівномірно розподілився в тесті, обваляйте його в столовій ложці борошна. Для додання смаку, родзинки можна замочити в коньяку на ніч.
Поки родзинки набухає, відокремте жовтки від білків і змішайте їх з цукром.
Розтопіть масло, дайте йому трохи охолонути і додати до яєчної суміші. Змішайте.
Потім додайте молоко, підігріте до 60 С і знову перемішайте.
В окремій ємності просійте борошно через сито.
Додайте в борошно, сухі дріжджі і ванілін за смаком. Ретельно перемішайте.
Потім частинами додайте сухі інгредієнти в рідку суміш, кожен раз помішуючи.
Наступний крок – додати родзинки і перемішати.
Збийте раніше відокремлені білки до крутих піків і акуратно додайте порціями в тісто.
Далі слід заповнити форми на 1/3 тіста і покласти в центр невеликий шматочок вершкового масла. Дайте постояти в теплому місці, щоб тісто піднялося.
Коли тісто підніметься, помістіть його в попередньо розігріту духовку приблизно на 40-50 хвилин (час залежить від розміру форм) при температурі 180C.
Поки коржі випікаються, приготуйте глазур. Для цього потрібно збити білок яйця, цукрову пудру і сік лимона.
Далі ще теплі коржі покрийте глазур’ю і дайте повністю охолонути. При бажанні можна прикрасити посипкою.
Ванільні великодні паски Великодні паски Великодні паски без заморочок Лимонні паски Паски з начинкою великодні Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Страви на Великдень