Перевірений рецепт глазурі для пасок, яка виходить однорідною, досить щільною, не липне і не кришиться. Маса добре тримається на поверхні випічки і не обсипається. Основний інгредієнт – желатин і цукровий пісок. Замочуємо гранули желатину, швидко варимо рідкий цукровий сироп і збиваємо все разом. Чарівна суміш дасть на виході густу, щільну, глянсову глазур, з якою дуже легко працювати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Для сиропу: –
  • Вода – 12 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски, щоб не обсипався і не липла? У невелику ємність поміщаємо желатин і вливаємо до нього дві столові ложки холодної води. Перемішуємо желатин з водою і даємо суміші набрякнути протягом двадцяти-тридцяти хвилин.

Переходимо до приготування цукрового сиропу. У невелику каструльку додаємо цукровий пісок, вливаємо воду, ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння при помішуванні. Коли сироп закипить, варимо його пару хвилин і знімаємо з плити.

У гарячий сироп додаємо замочений желатин, перемішуємо і починаємо працювати міксером на високій швидкості.

По мірі збивання суміш почне ставати біліше, густіше, придбає глянець. Збиваємо до отримання густої, білої, блискучої маси.

Готовою глазур’ю покриваємо паски. Для цієї мети зручно використовувати силіконові пензлі, шпателі, зворотний бік ложки.

Приємного апетиту!

Біла глазур для паски Великодні паски Великодні паски без замісу тіста Глазур для паски Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для паски без яєць Святковий стіл на Великдень Солодкі паски