Апетитний царський паску в мультиварці ви легко приготуєте в домашніх умовах. Цей рецепт розрахований на чашу об’ємом п’ять літрів, тому для меншої мультиварки вам буде потрібно менше інгредієнтів. Обов’язково спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких до свят!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати царський паску в мультиварці? Для приготування опари з’єднайте тепле молоко з ложкою цукру, склянкою борошна і однією чайною ложкою з гіркою дріжджів. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплому місці на півгодини для того, щоб опара піднялась.

Відокремте яєчні жовтки від білків, а жовтки, у свою чергу, змішайте з цукром.

Один білок залишити для глазурі і три з них збийте з дрібкою солі до стану дуже щільної пишної піни.

Желточки, змішані з цукровим піском, додайте піднялася опару і перемішайте.

Далі введіть в суміш розм’якшене, але не топлене вершкове масло.

Добре перемішайте тісто, щоб масло повністю розчинилося.

У тісто додайте збиті білки і знову акуратно перемішайте.

Поступово просеивайте в тісто борошно, перевіряючи консистенцію тесту. Воно має бути м’яким, не жорстким. Борошна може знадобитися трохи менше ніж в рецепті. Тісто залиште в теплому місці на годину під рушником.

Родзинки обов’язково промийте і запарте.

Після того, як родзинки набубнявіє, обсушіть його.

Цедру лимона натріть на дрібній тертці.

З’єднайте тісто з родзинками і лимонною цедрою, добре вимісіть тісто знову і відправте його для вистоювання в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом.

Включіть в мультиварці режим «Підігрів» на десять хвилин, а потім увімкніть прилад на режим «Випічка» на півтори години.

Щоб приготувати глазур, добре збийте охолоджений білок і введіть до нього цукрову пудру. Потім знову збийте суміш до стійких піків.

Гарячий паска полити глазур’ю і присипте посипкою за смаком.

Свіжий м’який паска подавайте до столу вже в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Великодні паски на вершковому маслі Лимонні паски паску класичний Повітряні великодні паски Солодкі паски Страви на Великдень Тісто для пасок