паску на заварне тісто – ідеальний привід зібрати всю родину за одним столом. Звичайно, для приготування цієї випічки доведеться витратити багато часу, але, повірте, воно того варто. Завдяки своїм унікальним властивостям паска на заварне тісто зберігає свою свіжість протягом декількох тижнів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Вершки – 200 мл
- Яєчний жовток – 6 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Горіхи – 40 гр.
- Сухофрукти – 40 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Кардамон – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати паску на заварному тісті, в невелику ємність влийте злегка підігріті вершки. У них потрібно буде розчинити дріжджі.
В інший невеликої ємності в 170 мл розігрітих вершків всипте 2 ст. л. просіяного борошна і ретельно перемішайте отриману масу.
З’єднуємо вміст обох ємностей. Отриману опару залишаємо на деякий час для того, щоб вона виросла в обсязі.
Беремо ще одну ємність і в ній збиваємо жовтки і цукор з ваніллю і розтопленим вершковим маслом.
Отриману масу з’єднайте з опарою.
Все ретельно перемішуємо і відправляємо в тепле місце на стіл і ділимо на п’ять шматочків.
Кожен шматочок розкачуємо і посипаємо родзинками.
Подібні маніпуляції виробляємо з іншими шматочками.
З’єднуємо шматочки, сформувавши рулет. Розріжте отриманий рулет навпіл.
Отримані два шматочка тіста розкладаємо у формочки. Змащуємо тісто яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо паски при температурі 170 градусів протягом сорока хвилин.
Ванільні великодні паски Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Паски з кардамоном Святковий стіл на Великдень Солодкі паски