Цей спосіб сирної паски дуже простий – не потрібно заварювання та іншої термічної обробки. Досить просто змішати інгредієнти. Але дуже важливо вибрати якісні продукти: свіжий натуральний сир, вершкове масло, ніжну сметану некислу. Від цього, власне, і залежить смак готового десерту. У сирну масу додати цукати і родзинки – це не тільки візуально привабливі яскраві вкраплення, але і приємні смакові нюанси, які «оживляють» великдень і роблять її смак багатогранним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 600 гр.
  • Сметана 26% – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукати – 30 гр.
  • Родзинки – 30 гр.

Процес приготування:

Готувати сирну паску з цукатами без випічки просто! Сир вибираємо максимально свіжий і з жирністю не менше 9% – так паска вийде дійсно ніжною. Щоб отримати однорідну текстуру продукту, протираємо його через дрібне сито. Також можна пропустити через м’ясорубку або пробити заглибним блендером.

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути до моменту приготування. В окрему миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукрову пудру і ванільний цукор, ретельно перемішуємо.

У протертий сир викладаємо розтерте з цукровою пудрою вершкове масло, сметану і збиваємо все разом міксером до повної однорідності.

Родзинки промиваємо в теплій воді, після чого розсипаємо його на рушник, щоб сухофрукти обсохнули від зайвої вологи. Висипаємо в сирну масу підготовлений родзинки і цукати. Якщо цукати занадто великі, можна порізати їх невеликими кубиками, відповідними родзинок.

Маса готова, тепер викладаємо її в пасочницу, застланную марлею. Якщо такої спеціальної форми немає, беремо звичайний друшляк або сито, також застелені марлею.

Заповнюємо пасочницу приготовленої сирною масою. Закриваємо її краями марлі, накриваємо кришкою і встановлюємо вантаж. Ставимо заповнену пасочницу в миску, щоб туди могла стікати зайва сироватка – сирний десерт стане більш щільним по консистенції і насиченим смаком. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.

Після закінчення зазначеного часу знімаємо вантаж, краї марлі розгортаємо.

Акуратно перевертаємо сирну паску на сервірувальне блюдо.

Прикрашаємо готову паску цукатами.

Десерт можна подавати.

Приємного апетиту!

найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з родзинками