Щоб паски виходили м’якими, повітряними, а головне – смачними, піч їх треба без поспіху і в хорошому настрої.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 1.4 кг
  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Для глазурі: –
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати паску на живих дріжджах з коньяком? Готуємо опару. У підігрітому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо 2 столові ложки цукру, розмішуєм, щоб цукор добре розчинився.

Сюди ж додаємо 4 столові ложки просіяного борошна. Все добре перемішуємо і ставимо в тепле (без протягів) місце на 30 – 40 хвилин.



Потім вводимо збиті з цукром жовтки, добре перемішуємо. Додаємо розм’якшене вершкове масло, столову ложку коньяку і знову гарненько перемішуємо. Білки збиваємо в міцну піну і порційно, обережно вимішуючи, вводимо в опару.
Порціями додаємо борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо протягом 20 – 30 хвилин, поки тісто не перестане прилипати до рук. Щоб полегшити цей процес, руки можна змащувати олією. Ємність з готовим тестом вкриваємо рушником і залишаємо на 1,5–2 години, щоб підходило.


Поки тісто «відпочиває», підготуємо родзинки. Гарненько його промиємо і на 10 – 15 хвилин заллємо окропом. Воду зливаємо, викладаємо ізюм на рушник і залишаємо, щоб він просох. При бажанні в паску можна додати цукати, курагу або горіхи.

обминаємо тісто, додаємо ізюм і відправляємо підходити ще раз.

Готове тісто розкладаємо у форми, попередньо змазані рослинним маслом, на 1/3 висоти, даємо підійти 20-30 хвилин і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 40-45 хвилин.

Поки паски випікаються, готуємо глазур. Яєчний білок збиваємо в піну, поступово додаємо цукрову пудру (не перестаючи збивати) і лимонний сік.


Готові паски виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і змащуємо глазур’ю, прикрашаємо різнобарвною кондитерської посипкою.

Смачного!

Великодні паски на молоці Лимонні паски Паски на Великдень Смачні великодні паски Солодкі паски Тісто для пасок