Глазур надає великоднього куличу не тільки красивий закінчений вигляд, але і додатковий солодкий смак. Її готують за різними рецептами, і господині прикро, коли білосніжна шапочка розсипається при нарізці випічки. Додавання до глазурі желатину, що перевірено досвідом, робить її стійкою, не дає розтікатися, не кришиться і добре тримає кондитерську посипання. Готуємо глазур на основі тільки цукрового сиропу і желатину. Рецепт простий і швидкий.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Вода – 6 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски без яєць з желатином? Коли паски готові і остигають, можете приступати до приготування глазурі. Зазначене у рецепті кількість желатину насипте в окремий посуд, додайте дві ложки холодної води, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин для набухання.

Відміряну кількість цукру пересипте в каструлю, налийте до нього 4 столові ложки води і поставте на маленький вогонь. При безперервному перемішуванні, щоб цукор повністю розчинився, доведіть сироп до кипіння. Приготувати сироп можете і в мікрохвильовці протягом 3 хвилин, тільки треба відкривати дверцята і сироп перемішувати.

Зварений цукровий сироп трохи остудіть. Потім перекладіть до нього набряклий желатин і ложкою активно перемішайте, щоб желатин повністю розчинився в сиропі.

Потім цю суміш протягом 3 хвилин збийте за допомогою міксера на максимальній швидкості. Глазур повинна вийти білої пишної і блискучою. Готову глазур без яєць з желатином можете відразу наносити на паски.

вона швидко Застигає. Якщо глазур не встигнете відразу використовувати, то її можна розігріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Смачною і вдалою випічки!

Великодні паски без дріжджів Глазур для паски Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для пасок, яка не обсипається і не липне Паски на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень