Великодні паски готують в духовці, в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі. Господаркам, у яких є в наявності такий прилад, як хлібопічка, рекомендую рецепт ніжною здобної випічки на світле свято. Готується просто і довго залишається м’яким.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухі дріжджі – 8 гр.
- Молоко коров’яче – 70 мл
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сир – 230 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукати – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Сіль – 0.25 ч. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати паску в хлібопічці Редмонд легко! Заздалегідь підготуйте необхідні інгредієнти для смачної паски. Всі продукти повинні бути однакової температури. Тому, продукти, які зберігаються в холодильнику, дістаньте завчасно.
В чашу хлібопічки вилийте рідкі інгредієнти: курячі яйця, курячий жовток, молоко, заздалегідь розтоплене на водяній бані вершкове масло.
Потім викладіть сир – вибирайте не дуже сухою, краще всього брати жирний домашній сир.
Потім додайте цукровий пісок, сіль, ванільний цукор, пшеничне борошно вищого сорту.
В останню чергу всипте сухі дріжджі.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Цукати промийте і просушіть.
Обсохлі родзинки і цукати перекладіть в невелику миску і присипте невеликою кількістю пшеничного борошна. Відставте в сторону. Після звукового сигналу, який подасть хлібопічка, введете їх у тісто.
Чашу хлібопічки вставте в прилад. Виберіть режим №4 «Випічка», обсяг паски – 1 кілограм, скоринка – середня. Закрийте кришку хлібопічки, час на панелі установіть – 3 години 27 хвилин.
За 10-15 хвилин до кінця приготування приготуйте білкову глазур. У глибоку миску вилийте курячий білок, додайте чайну ложку лимонного соку/
Уачните збивати на середніх оборотах міксера, поступово всипаючи цукрову пудру і збільшуючи швидкість міксера. Білкова маса помітно збільшиться і побіліє. Можна використовувати і цукровий пісок.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште паска при закритій кришці на 10 хвилин. Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з чаші хлібопічки. Остудіть на решітці, перевернувши на бік.
Верхівку остиглого ароматного і повітряного паски покрийте білкової глазур’ю, зверху присипте кондитерської посипкою або прикрасьте будь-яким іншим декором, дайте повністю глазурі застигнути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паски без дріжджів з сиром паски з родзинками паски з цукатами Пшеничний хліб в хлібопічці Святковий стіл на Великдень Соковиті паски на Великдень Тісто для пасок у хлібопічці