Великодні паски готують в духовці, в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі. Господаркам, у яких є в наявності такий прилад, як хлібопічка, рекомендую рецепт ніжною здобної випічки на світле свято. Готується просто і довго залишається м’яким.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сухі дріжджі – 8 гр.
  • Молоко коров’яче – 70 мл
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сир – 230 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сіль – 0.25 ч. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати паску в хлібопічці Редмонд легко! Заздалегідь підготуйте необхідні інгредієнти для смачної паски. Всі продукти повинні бути однакової температури. Тому, продукти, які зберігаються в холодильнику, дістаньте завчасно.

В чашу хлібопічки вилийте рідкі інгредієнти: курячі яйця, курячий жовток, молоко, заздалегідь розтоплене на водяній бані вершкове масло.

Потім викладіть сир – вибирайте не дуже сухою, краще всього брати жирний домашній сир.

Потім додайте цукровий пісок, сіль, ванільний цукор, пшеничне борошно вищого сорту.

В останню чергу всипте сухі дріжджі.

Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Цукати промийте і просушіть.

Обсохлі родзинки і цукати перекладіть в невелику миску і присипте невеликою кількістю пшеничного борошна. Відставте в сторону. Після звукового сигналу, який подасть хлібопічка, введете їх у тісто.

Чашу хлібопічки вставте в прилад. Виберіть режим №4 «Випічка», обсяг паски – 1 кілограм, скоринка – середня. Закрийте кришку хлібопічки, час на панелі установіть – 3 години 27 хвилин.

За 10-15 хвилин до кінця приготування приготуйте білкову глазур. У глибоку миску вилийте курячий білок, додайте чайну ложку лимонного соку/

Уачните збивати на середніх оборотах міксера, поступово всипаючи цукрову пудру і збільшуючи швидкість міксера. Білкова маса помітно збільшиться і побіліє. Можна використовувати і цукровий пісок.

Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште паска при закритій кришці на 10 хвилин. Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з чаші хлібопічки. Остудіть на решітці, перевернувши на бік.

Верхівку остиглого ароматного і повітряного паски покрийте білкової глазур’ю, зверху присипте кондитерської посипкою або прикрасьте будь-яким іншим декором, дайте повністю глазурі застигнути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паски без дріжджів з сиром паски з родзинками паски з цукатами Пшеничний хліб в хлібопічці Святковий стіл на Великдень Соковиті паски на Великдень Тісто для пасок у хлібопічці